Muziek op vrijdag:

Madonna schittert als cha-cha-cha danseres en FKA Twigs paaldanst

Bekijk hier de nieuwste video's

26 april 2019, Jaap Bartelds, 8 minuten

Daar is-ie dan eindelijk, de nieuwe video van Madonna. Ze maakt er een feestje van met de Colombiaanse zanger Maluma (en likt en passant even aan zijn teen). Kijk ook even naar de spectaculair mooie video van FKA Twigs, die speciaal voor haar nieuwe single heeft leren paaldansen. En naar de nieuwe van Taylor Swift

Madonna & Maluma - ‘Medellín’

Het lijkt zo’n stoere kerel, die Maluma… Maar toen hij het eindresultaat van zijn duet met Madonna voor het eerst hoorde, was hij tot tranen geroerd. In een interview met Apple Music is Madonna vol lof over de Colombiaanse zanger. En wij ook. Wat een leuke meneer! Veel fans moesten wennen aan ‘Medellín’ omdat het niet meteen een oorworm is die blijft hangen. Maar naarmate het aantal luisterbeurten vordert, kruipt het lied alsnog onder je huid.

FKA Twigs – ‘Cellophane’

Het ging even niet zo goed met FKA Twigs. Ze had een aantal tumoren in haar lichaam, maar is nu volledig genezen verklaard. Om haar lichaam snel te laten aansterken, ging de zangeres op paaldansles. In de video van haar nieuwe single, het prachtig minimale ‘Cellophane’ is het resultaat te zien. De video is geregisseerd door Andrew Thomas Huang, bekend van zijn werk voor Björk. Let op de prachtige special effects wanneer FKA Twigs al kronkelend om haar paal een virtuele draak verslaat. Adembenemend mooie beelden die perfect passen bij de muziek.

Taylor Swift – ‘ME!’

Brendon Urie van Panic! At the Disco zingt mee op de nieuwe single van Taylor Swift. In de kleurrijke video is te zien hoe de twee in het Frans aan het ruziën zijn over hun twee dochters. Dat blijken twee katten te zijn. Wat er daarna gebeurt is lastig om in een paar zinnen na te vertellen: er zijn monsterwolken, dansers in pastelkleurige pakken en mensen die paraplu’s als parachute gebruiken. En kittens! Echt een typische Katy Perry-video. Maar dan met Taylor Swift.

Wils – ‘Open Up Babe’

Wils is de eerste Chinese popartiest die openlijk gay is. Toen hij uit de kast kwam, liet zijn platenlabel hem meteen vallen. Maar op Youtube schrijft hij dat hij nu oké is en blij is met alle steun van de mensen om hem heen. ‘Open Up Babe’ is zijn eerste single sinds Wils bekendmaakte dat hij op mannen valt. In de video is te zien hoe hij een romantisch avontuur beleeft met een leuke vent.

Tiffany – ‘I Think We’re Alone Now’

Soms zit je ergens totaal niet op te wachten. Op de remake van Tiffany’s ‘I Think We’re Alone Now’ bijvoorbeeld. Ze scoorde er op haar zestiende een hit mee in 1987 en die versie klonk toen al gedateerd: krakkemikkige synthesizers en een blikkerige beat. Inmiddels is Tiffany ergens achterin de veertig en vond ze dat het tijd was voor een update van haar hit. Best leuk hoor, dat wel. Kijk maar.

Louis Tomlinson – ‘Two Of Us’

One Direction-alumni Louis Tomlinson heeft het niet gemakkelijk gehad. Kort na elkaar overleden zijn moeder en zijn halfzus. De video van ‘Two Of Us’ is een eerbetoon aan deze twee. Te zien is hoe Louis gezelschap heeft van de 83-ajrige Richard, die zijn vrouw is verloren aan Alzheimer. Ontroerende beelden.

Mark Ronson & Lykke Li – ‘Late Night Feelings’

Nadat hij met Miley Cyrus een hit scoorde met het country-achtige ‘Nothing Breaks Like A Heart’ is het nu Lykke Li die te horen is op zijn nieuwe single, afkomstig van het gelijknamige album dat binnenkort verschijnt. De video van dit rustige liedje is lekker vintage seventies.

Volg je ons al op Instagram?

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 115

Onze extra dikke Pride-special!

Neem een abonnement

Geef cadeau