Het Amsterdam’s Gay Men’s Chorus (AMSGMC) bestaat sinds 2015. Op hun website verwijzen ze naar het allereerste gay mannenkoor dat in 1978 werd opgericht door Jon Reed Sims in het Castro District in San Francisco. Inmiddels zijn er wereldwijd zo’n 250 Gay Men’s Choruses opgericht. De missie: samen zingen en dansen en de gay community laten zien in al zijn diversiteit.

De nieuwe voorstelling van AMSGMC heet Riot at the Circus. Wanya Dop, bestuurslid bij het Amsterdamse koor, vertelt: “In juni 2019 is het vijftig jaar geleden dat in New York de Stonewall-rellen uitbraken. Dit markeerde het begin van de LHBTQ-gemeenschap en hun strijd om gelijke rechten. Een strijd die nog altijd gaande is. Riot at the Circus staat stil bij deze historische opstand. Tegelijkertijd is het een feest waarbij we iedereen willen uitnodigen.”

Koop kaarten
Riot at the Circus wordt op 15 juni 2019 twee keer opgevoerd, in Podium Mozaïek aan de Bos en Lommerweg 191 in Amsterdam. Om 15.00 uur is er een matineevoorstelling en de avondvoorstelling begint om 20.00 uur.

Kaarten zijn beschikbaar vanaf €16,99 en zijn hier te koop.