Video: dit zijn de iconische outfits van Elton John in de Rocketman-film

Spectaculair, museaal en buitenissig

Leestijd: < 1 min

Speciaal voor de film Rocketman, over het leven van Elton John, zijn een aantal iconische kostuums opnieuw gemaakt. Onder auspiciën van de zanger zelf. In een filmpje is te zien hoe de museale outfits opnieuw tot leven zijn gewekt.

Eind mei verschijnt de film Rocketman in de bioscopen, over de opkomst en de eerste succesvolle jaren van Elton John. Op weg naar de releasedatum komen er steeds meer nieuwtjes naar buiten over de film en de acteurs die erin meespelen.

Tom Hardy
Zo werd bekend dat aanvankelijk niet Taron Egerton de rol van Elton John zou spelen, maar Tom Hardy. Elton John en zijn echtgenoot David zijn als executive producer betrokken bij Rocketman. Zij trokken Matthew Vaughn aan als producent en financier van het project. Die zag Tom Hardy niet zitten. Vaughn vond Hardy te oud voor de rol, die Elton John vooral laat zien in zijn jonge jaren. Daarnaast was het idee aanvankelijk dat Hardy de nummers van Elton John zou playbacken. Hij wilde liever een acteur die zelf kon zingen.

Filmzoenen
Zo kwamen ze uiteindelijk uit op Taron Egerton. Die kwam deze week in het nieuws omdat critici vonden dat het eigenlijk een ‘queer’ acteur had moeten zijn die Elton John zou moeten spelen. Onzin, vond de heteroseksuele Egerton, waarbij hij opmerkte dat het filmzoenen met een man niet per se interessanter was voor hem dan zoenen met een vrouw. “Het is sowieso ongemakkelijk om te zoenen op een filmset, of dat nu met een man is of met een vrouw.”

Buitenissig
Afijn, Elton John is gedurende zijn carrière niet alleen geroemd vanwege zijn muziek, maar ook om zijn outfits die richting het hoogtepunt van zijn succes steeds spectaculairder werden. In een kort filmfragment is te zien hoe enkele van die iconische kostuums een plek hebben gekregen in Rocketman, van buitenissige verentooien tot een sportoutfit die op het eerste gezicht eenvoudig lijkt, maar is bedazzled met duizenden dure briljanten.

Powered by Labrador CMS