Beverly Hills 90210 ging in 1990 van start en kwam na 296 afleveringen in 2000 tot een eind. De serie ging over een groep rijke tieners in de sjieke wijk Beverly Hills in Los Angeles. 90210 verwees naar de postcode van de wijk waar ze woonden.

In Nederland was de serie te zien op RTL4 en verhuisde later naar RTL5, Veronica en Yorin. Vanaf 2008 verscheen een spinoff van de serie die kortweg 90210 heette.

Tieneridolen
Beverly Hills 90210 was razend populair op middelbare scholen. Jason Priestley en Luke Perry werden tieneridolen. Die laatste speelde de gemankeerde Dylan McKay en was in het eerste seizoen al 24 jaar, maar wat gaf het.

Priestley speelde Brandon Walsh, de helft van een tweeling. Zijn zus heette Brenda Walsh en werd gespeeld door Shannen Doherty. De andere hoofdrollen waren voor Ian Ziering, Jennie Garth en Tori Spelling. Die laatste was de dochter van de belangrijkste producent van de serie.

Andere bekende acteurs uit de serie zijn Brian Austin Green en Gabrielle Carteris. Die laatste speelde de brave Andrea Zuckerman.

Geen standaard reboot
Nu is Beverly Hills dus terug. Maar in plaats van een standaard reboot waarbij de acteurs hun rollen van weleer weer oppakken, is gekozen voor een totaal andere opzet. Jason Priestley, Jennie Garth, Ian Ziering, Gabrielle Carteris, Shannen Doherty, Brian Austin Green en Tori Spelling spelen uitvergrote versies van zichzelf.

Wat ongetwijfeld voorbij gaat komen is het plotselinge overlijden van Luke Perry. Hij stierf in februari dit jaar aan de gevolgen van een herseninfarct. Verder zal de zogenaamde rivaliteit tussen Shannen Doherty en Jennie Garth vast weer worden opgerakeld.

Tori Spelling
Het idee voor BH 90210, zoals de nieuwe serie is genoemd, is afkomstig van Tori Spelling, die jarenlang te zien was in diverse realityshows over haar leven, en van Jennie Garth. Op Entertainment Weekly lees je een interview met de twee over de totstandkoming van de reünie.

In hoeverre de serie autobiografisch is, moet de kijker afwachten, want de acteurs spelen gescripte versies van zichzelf. Hier de eerste beelden van de nieuwe serie. Wanneer BH 90210 in Nederland op tv te zien is, weten we helaas nog niet.