Up & Coming

“Alleen mijn moeder praat nog tegen mij”

Jorgie kwam uit de kast op nationale tv

12 mei 2019, Roel Janssen, 2 minuten

Hij kwam voor het oog van miljoenen Amerikanen uit de kast in American Idol, nu is Jorgie klaar om de muziekindustrie te veroveren met zijn nieuwste single ‘Heaven’.

Begin dit jaar leerden we Jorgie kennen. Hij deed met een zelfgeschreven nummer auditie bij American Idol. De juryleden, waaronder Katy Perry, reageerden meteen ontroerd.

Voordat Jorgie begon met zingen, liet hij de juryleden van het programma weten dat hij nog maar net uit de kast was. Aan Katy Perry vertelde hij vervolgens dat zij een grote inspiratiebron voor hem is geweest. “Toen ik naar ‘I Kissed A Girl’ luisterde en wist dat dit door de mainstream werd opgepikt, heeft me dat erg geholpen.”

Jorgie

“Mijn vader weet van niets”
Vervolgens vroeg Katy Perry aan Jorgie of zijn vader wist dat hij gay is. Met zijn gezicht in zijn handen vertelde hij haar: “Nee, mijn vader weet van niets. Maar als hij dit ziet, komt hij erachter.”

Jorgie bracht daarna een zelfgeschreven lied ten gehore met de naam ‘Heaven’. “Dit nummer schreef ik voor een jongen die ik leuk vond, maar die ik niets heb verteld omdat ik nog niet uitkwam voor mijn homoseksualiteit. Ik dacht: mijn leven zou de hemel zijn als je wist dat ik je leuk vond.”

Hij ging nog een ronde door, maar werd toen helaas naar huis gestuurd. Thuis werd er niet goed gereageerd op zijn coming-out. Tegen Gaytimes zei Jorgie: “Alleen mijn moeder praat nog met mij. Mijn broers en vader hebben het contact met mij verbroken, zij hebben een heel ander beeld van homo’s. Uit de kast komen wordt gezien als een misdaad. Ik hoop dat het goedkomt.”

Jorgie

Gelukkig kreeg hij ook veel lof. “Mensen die ik niet ken sturen mij berichten over hoe goed ze mijn nummer en verhaal vinden, dat doet heel veel met mij.”

Inmiddels werkt hij aan meer eigen muziek. “Door de grote vraag heb ik ‘Heaven’, het nummer dat ik zong bij American Idol, online geplaatst. Nu ben ik een onafhankelijke artiest. Het kost veel tijd, maar ik werk hard aan mijn carrière. Ik ben van plan bij veel prides op te treden en een EP uit te brengen.”

‘Heaven’, het mooie nummer waarmee Jorgie auditie deed bij American Idol, is nu te beluisteren.

Fotografie: Ashley Marie

Volg je ons al op Instagram?

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 120

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau