Muziek op vrijdag: 'A Whole New World' in een nieuw jasje en meer van Madonna

Thank God It's Friday!

10 mei 2019, Jaap Bartelds, 8 minuten

Madonna blijft maar nieuwe liedjes uitbrengen in de aanloop naar haar optreden tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival. Verder is de remake van Aladdin bijna uit. De bijbehorende hit van weleer, 'A Whole New World' is ook in het nieuw gestoken, Don Diablo doet het met Jessie J en Kylie zingt over New York.

Shawn Mendes - 'If I Can't Have You'

Shawn Mendes begint zich steeds meer te ontpoppen als toy boy (of toy boy in jouw dromen). Hij is het gezicht (en de body) van de nieuwe Calvin Klein-campagne en in zijn nieuwe video ziet hij er wederom sexy uit. Dat het liedje dan niet zo heel veel voorstelt, daar klagen we dan maar niet over.

Don Diablo & Jessie J – ‘Brave’

Jessie J heeft een van de mooiste stemmen, maar blijft de laatste jaren een beetje buiten de spotlights. En dat is jammer. Gelukkig heeft onze eigenste Don Diablo haar nu gevraagd voor zijn nieuwe single, ‘Brave’. Met een lekker gospelkoortje en een mooie video.

Madonna - 'Crave'

Nog een dikke maand en dan is het zover: Madame X komt uit. Van het album heeft Madonna na 'Medellín (met Maluma) en 'I Rise' nu een derde track uitgebracht. Op 'Crave is Swae Lee te horen, oftewel de helft van het hiphopduo Rae Sremmurd. 'Crave' heeft een trapbeat die niet had misstaan op het album van Ariana Grande. Een echte video is er nog niet, maar hier is de audioversie.

Volgende week zaterdag treedt Madonna op tijdens de pauze in de finale van het Eurovisie Songfestival. Ze zingt twee nummers, een klassieker en iets nieuws. De klassieker is hoogstwaarschijnlijk 'Like a Prayer' en het nieuwe lied is 'Future', waarop rapper Quavo ook te horen is. En laat die nou net toevallig in Tel Aviv zijn rond die tijd, dus gokt men hierop. Terwijl we eigenlijk gewoon nog een keer haar hologrammen-viertal én die leuke Maluma willen zien, net als tijdens de Billboard Awards....

Diplo & Cam – ‘So Long’

Die Diplo is ook van alle markten thuis. Met Major Lazer maakt hij twerkmuziek, maar nu gaat hij de countrykant op. Wel met een dikke danssaus er overheen, maar ‘So Long’ heeft onmiskenbare country-invloeden. In de video duiken Lil Nas X en Billy Ray Cyrus op, die momenteel een dikke hit scoren met ‘Old Town Road’. Dat weer geremixed is door Diplo en zo is het cirkeltje weer rond.

Zayn & Zhavia Ward – ‘A Whole New World’

Het origineel van ‘A Whole New World’ van Peabo Bryson en Regina Belle was nogal schmalzy, maar dat waren bijna alle ballads uit de nineties nu eenmaal. In de video van Peab en Reg droop de kitsch er vanaf, met allerlei Arabische parafernalia. Zayn en Zhavia zijn gewoon naar New York gegaan voor de opnames van hun clip. Het lied zelf is nog even kazig, maar met de nieuwe stemmen klinkt het best fris. Van de nieuwe soundtrack van de remake van de Aladdin-film.

Kylie – ‘New York City’

Na krap een jaar heeft Kylie haar countryjasje alweer uitgetrokken. Eind juni verschijnt Step Back In Time: The Definitive Collection met daarop Kylies 41 grootste hits verdeeld over twee cd’s. De eerste mengt alles vanaf begin deze eeuw door elkaar en bevat één nieuwe track: ‘New York City’. De tweede schijf vat haar Stock, Aitken & Waterman-periode samen, om vervolgens een vreemde draai te maken: de liedjes uit midden jaren negentig wijken zo ontzettend af van de Hit Factory-sound van SA&W dat ze beter op die eerste cd hadden gepast. Maar wat maakt het uit: niemand draait nog cd’s en iedereen stelt z’n eigen playlists samen. Dat gezegd hebbende: ‘New York City’ klinkt als een track die Scissor Sisters nog op de plank hadden liggen. Dat is overigens niet beledigend bedoeld en bovendien ook niet waar. Het is een funky dancetrack die is geproduceerd door DJ Fresh, met een bekende sample uit Mylo’s ‘Drop The Pressure’.

Miss Benny – ‘Every Boy’

Lipstick, oorringe, transparante kleding: Miss Benny is een opvallende verschijning. Zijn doel: “I just wanna kiss every boy in the world.” Goed, bij dezen een kusje terug 😘.

Emma Bunton & Jade Jones – ‘You’re All I Need To Get By’

Ja, ze heeft het echt gedaan: Emma Bunton heeft een nieuwe versie uitgebracht van de bekende Motown-hit. De sound is lekker retro en ze komt er nog mee weg ook.

Cyndi Lauper & Patti Labelle – ‘Reach’

Tijdens de uitreiking van de Gershwin Price brachten Cyndi Lauper en Patti Labelle een eerbetoon aan Gloria en Emilio Estefan. Ze zongen het themanummer van de Olympische Spelen uit 1996, dat destijds werd ingezongen door Gloria. Vocale acrobatiek, een gele kimono en een dolenthousiaste Gloria in het publiek.

Kacey Musgraves – ‘Oh, What A World’

Over kitsch gesproken: Kacey Musgraves is half paard / half mens in haar nieuwe video, die verder wordt bevolkt door zeemeermannen en een kikker die een banjo bespeelt. Alsof op hol geslagen Artificial Intelligence-software aan de haal is gegaan met de digitale data van de Avatar-film.

Volg je ons al op Instagram?

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 122

De nieuwe Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau