Waar Robert Jensen, die onlangs door RTL van de buis werd gehaald, in een aflevering van zijn programma zei dat “zijn anus spontaan begint te bloeden” door de stem van Duncan, is Veronica Inside-gezicht Johan Derksen de volgende om zich negatief uit te laten over de Nederlandse Songfestivalact.

“Wat mij een beetje stoort is dat het Eurovisie Songfestival, zeker in Nederland, een homofeestje wordt”, zei hij in Veronica Inside. “Het slaat nu wel erg door. Als je daar hetero bent, ben je wel een buitenbeentje.”

Johan Derksen had nog nooit van Duncan Laurence gehoord. Iets dat hij discutabel vindt. “Ik vind het een zeiknummer eersteklas. Dan komt er een filmpje en dan zie ik plotseling zo’n jochie in z’n blote kont. Ik zie een blote man in een aquarium zwemmen. Dan denk ik: what the fuck heeft dat met dat liedje te maken? Dat is gewoon weer iets neerzetten. Ik word doodziek als een gozer met zo’n klein homokontje in een aquarium zwemt.”

“Wat heeft dat filmpje voor nut? Moet ik opgewonden raken van zo’n reet? Wat heeft dat met dat liedje te maken? Het is één groot homofeest.”

Bron: Mediacourant / RTL / Coverbeeld: Thomas Hanses