Tales of the City kun je met recht een echte klassieker noemen. De boekenserie van Armistead Maupin gaat over de levens van gays en hun vrienden in San Francisco.

In 1993 werden de verhalen van Maupin voor het eerst bewerkt tot een tv-serie, met een vervolg rond de eeuwwisseling. Nu komt er een nieuwe serie, die zich afspeelt in de huidige tijd.

28 Barbary Lane
We zien hoe Mary Ann Singleton terugkeert naar San Francisco, waar ze ooit als jonge, naïeve vrouw terechtkwam in het appartementencomplex op 28 Barbary Lane. Daar beleefde ze allerlei avonturen met de excentrieke medebewoners, die ze als haar familie ging beschouwen. Na enige tijd had Mary Ann de stad verlaten om carrière te maken in Connecticut.

Bij het begin van de nieuwe serie is het twintig jaar later. Mary Ann zit in een midlifecrisis en wil in San Francisco haar rust hervinden. Ze voelt zich al snel weer verbonden met hoofdbewoner en huiseigenaar Anna Madrigal, haar verkozen familie en de nieuwe generatie LHBTQ-bewoners van 28 Barbary Lane.

Bob the Drag Queen
Laura Linney en Olympia Dukakis hernemen hun rollen van Mary Ann en Anna. Ook Ellen Page en Bob the Drag Queen zijn te zien in de nieuwe reeks.

In een zogeheten ‘featurette’ praten de acteurs over Tales of the City. Ook zijn de eerste beelden uit het nieuwe seizoen te zien, dat op 7 juni van start gaat op Netflix.