Interview

“We vinden het belangrijk verschillende culturen bij elkaar te brengen”

Leestijd: < 1 min

Van tropische house tot balkan beats: Tropikali Festival strijkt op 2 juni voor de tweede keer neer in Amsterdam. Wij spreken organisator Diederik Broekhuizen.

Vorig jaar hebben jullie voor het eerst Tropikali georganiseerd, hoe was dat?
“Het is heel erg goed bevallen. Voor mijn vriend en ik voelde het als een enorme bruiloft, dat was heel erg bijzonder. Ik kijk er met een goed gevoel op terug en de reacties van de bezoekers waren bijna enkel positief, reden genoeg dus om het nog een keer te organiseren.”

Daar gingen mensen waarschijnlijk ook wel een beetje vanuit?
“Klopt, mensen vroegen er meteen naar. We hebben het eerst drie maanden laten bezinken, maar toen toch besloten het nog een keer te doen. Maar dan wel groter en professioneler om het mensen nog meer naar hun zin te maken.”

Groter?
“Vorig jaar waren er bijna 1500 mensen, we gaan het nu verdubbelen.”

De organisatoren van Tropikali / Foto: Kirsten Van Santen

Je organiseert het festival samen met je vriend. Hebben jullie het thuis nog ergens anders over?
“Sinds kort werkt mijn vriend ook overdag aan Tropikali, in plaats van alleen in de avond. Maar het komt alsnog wel eens voor dat we tegen elkaar moeten zeggen eens niet de kaartverkoop te checken, en gewoon met elkaar op de bank te kruipen. Het wordt toch een soort obsessie om er telkens mee bezig te zijn, maar het is ook gewoon erg leuk. Vrienden zijn nu al outfits aan het maken en nemen vrij van hun werk. Een paar mensen stuurden mij na de eerste editie ook berichtjes dat ze het zo belangrijk vonden wat ik deed, dat heb je vaak niet door. Blijkbaar vinden mensen bij Tropkali iets waar ze behoefte aan hebben en belangrijk vinden.”

Elkaar ontmoeten zonder dat er pillen bij komen kijken, misschien?
“Het is inderdaad een super sociaal event. We vinden het ook belangrijk verschillende culturen bij elkaar te brengen. Dat doen we door de muziek. Het is meer dan feesten en dronken worden, ik voel dat de boodschap belangrijk is.”

Vorig jaar waren er drie stages, nu nog steeds?
“Ja, maar een van de drie stages staat nu in het midden van de ruimte, zodat je eromheen kunt lopen. Rosario en Kalinichta blijven hetzelfde: elektronische tropische deuntjes bij Rosario, dat 's avonds meer richting house gaat en Balkan- en Midden-Oosterse muziek bij Kalinichta. Dit jaar hebben we daarnaast een podium vol wereldmuziek. Elk uur komt er een ander land voorbij. Ook Nederland moet eraan geloven.”

Wil jij kaartjes winnen voor de tweede editie van Tropikali Festival op 2 juni? Vul dan het volgende formulier in en beantwoord de vraag in welk land de man van de tropikali-poster geboren

Powered by Labrador CMS