COC Midden-Nederland en Midzomergracht Festival organiseren voor de vierde keer de kleurrijke en liefdevolle Walk of Love, een tocht door het centrum van Utrecht.

Nieuwe route
Dit jaar is gekozen voor een nieuwe route, die om 13.00 uur van start gaat op het Jaarbeursplein voor het Beatrix Theater. De tocht eindigt op het Domplein. De stoet draagt dit jaar een enorme regenboogvlag van 25 meter en vlaggen van landen waarin het stellen van gelijk geslacht met elkaar mogen trouwen.

“De Walk of Love viert de liefde en dat is nog steeds nodig. De ophef na de kwetsende Nashville verklaring in januari is daarvan een recent voorbeeld. Voor veel mensen is trouwen de ultieme manier om de liefde te vieren, maar dat kan nog lang niet overal in Europa. Met de Europese verkiezingen op komst willen we de politici in Brussel oproepen hier werk van de maken de komende periode. “, aldus Simon Timmerman, voorzitter COC Midden-Nederland. 

IDAHOT 
De Walk of Love wordt georganiseerd in het kader van IDAHOT, de Internationale Dag tegen Homofobie, Bifobie en Transfobie jaarlijks op 17 mei. Tijdens IDAHOT wordt internationaal aandacht gevraagd voor het verschijnsel homohaat en de sociale onwenselijkheid daarvan. De datum van 17 mei is ingegeven door het feit dat op die dag in 1990 de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) homoseksualiteit officieel schrapte van de internationaal gehanteerde lijst van ziekten.

Bekijk hier de nieuwe route van de Walk of Love. En blijf op de hoogte via de Facebook-pagina.

Beeld: Organisatie Walk of Love