Muziek op vrijdag: de nieuwe ogen van Adam Lambert en Madonna’s Songfestival-lied

Thank God It's Friday!

17 mei 2019, Jaap Bartelds, 8 minuten

In de video van ‘New Eyes’ kiest Adam Lambert voor een lekkere retro-vibe. En let ook op z’n nieuwe, lange manen. Verder heeft Madonna een vierde track van haar Madame X-album uitgebracht: ‘Future’. Dit lied zal ze ook zingen tijdens de pauze in de Eurovisie Songfestival-finale. Maar er is meer nieuwe muziek…

Adam Lambert – ‘New Eyes’

Binnenkort verschijnt Velvet, het eerste nieuwe studioalbum van Adam Lambert sinds 2015. Deze keer haalde hij zijn inspiratie uit seventies glam rock. ‘New Eyes’ heeft precies die vibe. De video is bovendien lekker psychedelisch. Z’n nieuwe look met lang haar past helemaal bij de sound van ‘New Eyes’.

Madonna & Quavo – ‘Future’

De vierde track die Madonna uitbrengt voorafgaand aan de release van Madame X is een duet met rapper Quavo. Ze brengt het lied morgenavond ten gehore tijdens de finalepauze van het Eurovisie Songfestival. Daarnaast zingt ze ‘Like A Prayer’, met een 35-koppig koor. Luister hier alvast naar ‘Future’, een video voor de track is er helaas nog niet…

Ezra Miller – ‘Don’t Cha’

De Pussycat Dolls bestaan al een tijdje niet meer en dat is jammer, want ze hadden leuke liedjes als ‘Don’t Cha’ (wish your girlfriend was hot like me), ‘Beep’ en ‘Buttons’. Van die eerste heeft Ezra Millers band Sons of an Illustrious Father nu een cover opgenomen, die behoorlijk creepy klinkt. De video is heerlijk queer.

Lana Del Rey – ‘Doin Time’

De immer zomers klinkende Lana Del Rey heeft weer een warmbloedige ballad uitgebracht waarin je je liggend onder de bomen waant. Of in een weide. Helaas is het liedje zo weer voorbij, maar twee keer of vaker luisteren is zeker geen straf.

Dido – ‘Take You Home’

Waar we ook geen genoeg van kunnen krijgen is de warme stem van Dido. Eerder dit jaar bracht ze na lange tijd weer een nieuw album uit, Still On My Mind. De video van ‘Take You Home’ is fraai in al zijn eenvoud.

Ciara – ‘Beauty Marks’

Klassieke urban soul met een vleug jaren tachtig én negentig, zo klinkt Ciara op haar nieuwe album. ‘Beauty Marks’ is de gelijknamige eerste single en de video is een ontroerende trouwreportage waarin menig traantje wordt weggepinkt. En het tweede gedeelte van de clip is zo mogelijk nog ontroerender.

Volg je ons al op Instagram?

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 110

Deze keer: Oscar and the Wolf, Everybody's Talking About Jamie en Tim & Nicolaas

Neem een abonnement

Geef cadeau