Tan France van Queer Eye krijgt zijn eigen Netflix-show

Een modecompetitie à la Project Catwalk

Leestijd: < 1 min

Queer Eye-modeman Tan France krijgt samen met ontwerper Alexa Chung een programma waarin achttien jonge modeontwerpers tegen elkaar strijden: Next in Fashion gaat het heten en het is te zien op Netflix.

Next in Fashion doet sterk denken aan Project Runway, of Project Catwalk zoals het in Nederland werd genoemd. In de nieuwe serie strijden achttien ontwerpers tegen elkaar en na tien afleveringen wordt er een winnaar uitgeroepen die 250.000 dollar mee naar huis neemt.

In iedere aflevering zullen de ontwerpers zich storten op een bepaalde modetrend of –stijl die invloed heeft gehad op de manier waarop mensen zich wereldwijd kleden.

Celebs
De kandidaten zijn al redelijk bekend in de modewereld. Ze hebben gewerkt voor grote merken of zijn het al gewend om celebs te kleden. De winnaar krijgt niet alleen een geldprijs, maar mag ook een collectie ontwerpen voor het luxe modemerk Net-a-Porter.

Wanneer de afleveringen op Netflix verschijnen is nog niet bekendgemaakt. Naats Tan France en Alexa Chung zullen ook andere bekende modemensen in de serie te zien zijn, zoals styliste Elizabeth Stewart en kinderboekenschrijfster Eva Chen.

Powered by Labrador CMS