Utrecht Pride: de derde editie is dit jaar op zaterdag 1 juni

Leestijd: < 1 min

Voor het derde achtereenvolgende jaar staat het centrum van Utrecht in het teken van de Canal Pride. Hiermee is het een vast onderdeel geworden van het Pride-seizoen in Nederland. Op 1 juni is het zover, dus zet dat maar vast in je agenda.

De Utrecht Canal Pride beleefde in 2017 zijn eerste editie. Er deden 26 boten mee en langs de kant van de Oudegracht stonden zo’n 25.000 bezoekers. In 2018 verschenen er 41 boten aan de start. Dit jaar ging een groep kanoërs de stoet voor, waarmee individuele spelers een statement konden maken. Het aantal bezoekers verdubbelde naar 50.000.

Interview
Voorafgaand aan de eerste Utrecht Canal Pride sprak Winq met Robbert Kalff, naast bareigenaar de bedenker van het evenement. Aanleiding voor een eigen Pride was het feit dat de Amsterdamse Pride in zijn ogen te groot was geworden. Dat interview lees je hier.

Na afloop van de tweede editie heeft de Stichting Utrecht Canal Pride de Regenboogpluim als prijs ontvangen van COC Midden-Nederland. De Regenboogpluim gaat naar mensen die zich op buitengewone wijze inzetten voor de gemeenschap.

Trots door Utrecht
De derde editie van de Utrecht Canal Pride vindt dit jaar plaats op zaterdag 1 juni. Op Facebook schrijft de organisatie: “Samen gaan we ‘trots door Utrecht’, om ons werk voor één dag nog meer in de spotlights te zetten. Van homomannenkoor tot partyboot, van boekhandel tot politiek. Allemaal laten we zien dat zichtbaarheid van onze gemeenschap belangrijk is om de acceptatie van elke minderheid te vergroten.”

Hier foto's van de eerste editie. Hou de Facebook-pagina van de Utrecht Canal Pride in de gaten voor de laatste updates.

Powered by Labrador CMS