De Vengaboys scoorden eind jaren negentig hit na hit met knallers als ‘Boom Boom Boom ,I Want You In My Room’ Boom (de grootste hit),, ‘My Heart Goes Shalalalala’, ‘Kiss Where The Sun Don’t Shine’ en ‘My Uncle John From Jamaica’. Hun eennagrootste hit scoorden ze met ‘We’re Going To Ibiza’, dat drie weken op één stond in de Nederlandse Top 40.

Rocket to Uranus
Hierna hield het succes ineens op, met de ballad ‘Forever As One’ als laatste single. In 2010 deden de Vengaboys nog een halfslachtige poging tot een comeback met het ranzig getitelde ‘Rocket To Uranus’ en in 2016 volgde nog een single met de radio-dj’s Coen en Sander, ‘Supergeil!’ genaamd. Maar ook dat nummer deed weinig.

Wellicht is het nu tijd voor een serieuze comeback, want de Vengaboys staan ineens weer op één in Oostenrijk, met ‘We’re Going To Ibiza’. Aanleiding is een politiek schandaal. Er is een video opgedoken waarin de FPO-politicus Heinz-Christian Strache zich op Ibiza door een  Russische investeerder laat omkopen. Als grap plaatste de komiek en tv-ster Jan Böhmermann de video van ‘We’re Going To Ibiza’ op zijn Twitter-profiel. En toen werd het een hit.

Verbaasd
De Vengaboys hebben inmiddels gereageerd op het nieuws. Ze zijn verheugd en vooral verbaasd. Voor ons is het aanleiding om terug te denken aan Robin Pors, die zich manifesteerde als de matroos van de band. Hij zit nog steeds bij de Vengaboys, al probeerde hij het een tijdje solo. Ook is hij alweer een tijd samen met zijn vriend Silvain.

Op zijn Instagram-account deelt Robin veelal vakantiekiekjes uit tropische oorden. We zetten hier onder de mooiste foto’s bij elkaar.