Muziek op vrijdag: Roxeanne Hazes zingt Bonnie & Clyde en Borderline-Madonna is terug

Thank God It's Friday!

Leestijd: 8 minuten - door Winq redactie op 24 mei 2019

In het p.r.-offensief rond haar nieuw album verloor Madonna afgelopen zaterdag volledig de controle. Nog geen week later doet ze net of er niets is gebeurd en brengt ze een prachtige video uit bij het lied ‘Crave’. Ook Roxeanne Hazes dost zich prachtig uit in haar video voor ‘Bonnie & Clyde’. Maar er is meer, met leuks uit Noorwegen en een duet tussen Justin Bieber en Ed Sheeran.

Roxeanne Hazes – ‘Bonnie & Clyde’

Lekker laidback. Dat is het eerste wat door je hoofd schiet als je de nieuwe single hoort van Roxeanne Hazes. Roxeanne is naar een wasserette getogen om de video te schieten en er zitten heel veel cameo’s in van BN’ers. Wie herken jij?

Madonna & Swae Lee – ‘Crave’

De p.r.-campagne rond Madonna’s Madame X-album, dat op 14 juni verschijnt, verloopt op z’n zachtst gezegd nogal chaotisch. Allereerst was er een duet met Maluma, het aanvankelijk ontoegankelijke maar uiteindelijk ontwapenende ‘Medellín’, waarmee ze een wervelend optreden verzorgde mét vier hologrammen van zichzelf, tijdens de Billboard Awards. Daarna kwam ze met een lichtvoetig reggaedeuntje op de proppen voor het Eurovisie Songfestival, samen gezongen met rapper Quavo. Wat die daar te zoeken had? Geen idee. Helaas was vlak daarvoor het kwaad al geschied, want hoe rebels de act ook bedoeld was: heel het nummer ‘Like a Prayer’ zong Madonna zo vals als wat. Wat jammer was, want een jaar eerder deed ze min of meer dezelfde act met een koor tijdens het MET Gala en toen ging ze níét compleet de mist in. Afijn, waren wij Madonna, dan hadden we de ijzersterke oorworm ‘Crave’ ingezet als leadsingle, daar een act omheen verzonnen zonder ingewikkelde trap en die act meerdere keren uitgevoerd. In de video, die woensdag uitkwam, zien we Madonna zoals ze er ongeveer uitzag tijdens ‘Borderline’ en ‘Dress You Up’ en ook een beetje ‘Live to Tell’.

Frimann – ‘Bad Men’

De 21-jarige Frimann probeert het in Noorwegen te maken als singer-songwriter. Hij is zelf Noors en heeft al drie keer achter elkaar opgetreden tijdens Oslo Pride. Vandaag is zijn derde single uitgekomen met de titel ‘Bad Men’. Frimann is gay en heeft een Nederlandse partner. Die wees ons op deze nieuwe single en we vinden ‘m leuk. ‘Bad Men’ is autobiografisch en gaat over een van Frimanns zwaarste ervaringen in zijn leven. Wat dat betreft spreekt de titel boekdelen. Met het lied wil Frimann iedereen aanmoedigen om de controle terug te pakken en voor zichzelf op te komen.

Ed Sheeran & Justin Bieber – ‘I Don’t Care’

“Hé wat leuk dat je een duet met me wil zingen. Maar wat doen we met de video?”
“Weet ik niet, ik ben sowieso niet geïnspireerd. Maar dat had je al gehoord.”
“Geeft niks joh, de fans streamen ons toch wel.”
“Zal ik in m’n zwembroek gaan?”
“Ja leuk, dan trek ik m’n pandapak aan.”
“We moeten ook nog iets met een unicorn. Met een ijshoorntjeshoofd.”
“Gooi er dan ook maar een paar schapen tegenaan. Of nee, doe maar grote grazers.”
“Trek ik ook nog even een country-outfit aan.”
“En ik een ochtendjas.”
“Lekker random allemaal. Klaar!”
"I don't care..." 

Carly Rae Jepsen – ‘Too Much’

Het leuke van Carly Rae Jepsen is dat al  haar liedjes precies even goed zijn. Dat is tegelijkertijd ook het probleem: ze lijken allemaal ook erg op elkaar. Net als Carly Rae Jepsen zelf, zoals te zien is in de video van ‘Too Much’ waarin ze wordt omringd door dubbelgangers. Ziet er mooi uit, zo’n nestje Carly Rae Jepsens bij elkaar.

Halsey – ‘Nightmare’

Wordt het niet eens tijd voor een comeback van Marilyn Manson? Aan hem moesten we denken toen we de video zagen van ‘Nightmare’, waarin het bloed rijkelijk vloeit. In het refrein rockt ze net zo hard als M.M., terwijl ze in de coupletten klinkt als de gemiddelde Spotify-playlist. De scheurende gitaren komen een beetje uit de lucht vallen, terwijl die refreintjes dus het lekkerst klinken.

Kim Petras - ‘All I Do Is Cry’

Het is pas mei, maar Kim Petras heeft dit jaar al een hele lading ijzersterke tracks de wereldwijde hitlijsten ingejaagd. Na ‘Sweet Spot’, ‘Broken’, ‘Got My Number’, ‘Blow It All’, ‘1,2,3 Dayz Up’, ‘Homework’ en ‘If U Think About Me’ komt ze nu met de dramatische en op volle kracht gezongen powerballad ‘All I Do Is Cry’. Kim Petras komt uit Duitsland en is geboren als Tim Petras en stond in haar vaderland bekend als jongste transseksueel. In september staat ze in Bitterzoet in Amsterdam.

Advertentie
Advertentie
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 105

Deze keer: Erik Mouthaan, vaders uit de kast en win een toptv

Neem een abonnement

Geef cadeau