Gillette-commercial: vader leert transgender zoon voor de eerste keer scheren

Ontroerend en liefdevol

Leestijd: < 1 min

Jezelf voor de eerste keer scheren is een bijzonder moment, zegt Gillette. In een nieuwe commercial is te zien hoe Samson Brown, een transgender jongen, scheertips krijgt van zijn liefhebbende vader. Hier de beelden.

“Waar, wanneer en hoe het ook gebeurt – de eerste keer dat je je scheert is een speciaal moment”, heeft Gillette in het bijschrift van de nieuwe commercial geplaatst. In die commercial zijn Samsom Brown en zijn vader te zien.

Samson werd geboren als vrouw, maar voelde zich man. In de commercial zegt hij: “Ik ben nu op het punt dat ik blij ben met hoe mannelijk ik me voel. Niet alleen ik ben in transitie, maar ook de mensen om me heen.” Hij doelt hiermee op de wijze waarop anderen naar hem kijken en hoe ze daarmee omgaan.

Onder de commercial bedankt Samson Gillette. Hij schrijft: “Mooi dat ik zo’n belangrijk moment in het leven van een man mocht delen met mijn vader.”

Eerder dit jaar deelde Gillette een video met de titel ‘We Believe: The Best Men Can Be’. Dat ging deels over pesten en geweld en haalde veel media. Het scheermerk werd ervoor geprezen, maar kreeg ook kritiek omdat de video te politiek zou zijn.

Hier onder de commercial met Samson Brown en zijn vader.

Powered by Labrador CMS