De online shop van de Amerikaanse president Donald Trump hangt vol met ‘Make America Great Again’-spullen zoals petten en T-shirts. Maar sinds kort wordt er ook reclame gemaakt voor een T-shirt met daarop de tekst ‘LGBTQ for TRUMP’.

Het onderschrift bij het T-shirt luidt: “Toon je trots en je steun aan Trump met dit exclusieve gelijkheids-T-shirt.” Dat ook nog eens ‘proudly made in the USA’ is.

Dat Trump nu Pride-shirts verkoopt, komt hem op veel kritiek te staan. Dit nadat de LHBTQ-belangenorganisatie GLAAD heeft berekend dat sinds Donald Trump president is, hij al meer dan honderd keer de rechten van LHBTQ’s in twijfel heeft getrokken of ronduit heeft aangevallen. Ook heeft hij de Pride-maand juni nooit officieel erkend.

Ook op de social media krijgt Trump kritiek. David Mack van Buzzfeed schrijft: “Trump, die transgenders uit het leger weert, tegen bescherming van LHBTQ’s op de werkvloer is, die het oké vindt dat winkels klanten mogen weren en kinderen niet erkent van gay-koppels die niet zijn getrouwd, verkoopt deze T-shirts. “

Hij voegt eraan toe dat Trump en het Witte Huis nooit een symbolisch statement hebben afgegeven over Pride-maand, maar nu wel de regenboog-dollars probeert binnen te halen.