Winq ♥︎ David LaChapelle

David LaChapelle presenteert nieuw werk in Amsterdam

31 mei 2019, Winq redactie, 2 minuten

Vorig jaar was het werk David LaChapelle, bekend van zijn extraverte celebrityportretten, te zien tijdens een grote expositie in het Groninger Museum. Vanaf 1 juni tot en met 20 juli vind je een mix van hoogtepunten en nieuw werk bij galerie Reflex Amsterdam.

Paradise, een van de recentere series van LaChapelle, verbeeldt de utopische interactie tussen mens en natuur. De serie is gefotografeerd op Hawaï, waar hij momenteel woont.

De kleurrijke foto’s weerspiegelen de mystieke symboliek van verschillende religies. 'Praise Dance', uit een eerdere serie, en het nieuwe werk 'Songs in My Head' illustreren de intrigerende collagetechniek van LaChapelle met handbeschilderde negatieven. Ook 'Jesus and Buddha under a Tree' toont het onmiskenbare handschrift van de kunstenaar.

Mary Magdalene receives the Holy Spirit
Mary Magdalene receives the Holy Spirit - David LaChapelle

De expositie bij galerie Reflex Amsterdam omvat hoogtepunten uit het afgelopen decennium en een selectie van ongezien werk dat in Amsterdam, als wereldwijde primeur, voor de eerste keer wordt getoond.

David LaChapelle (1963) geniet internationale bekendheid om zijn gedurfde portretten van celebrities, unieke visie en hyperrealistische esthetiek. Hij wordt beschouwd als een van de belangrijkste hedendaagse fotografen. In 2018 organiseerde het Groninger Museum een imposante overzichtstentoonstelling. Act of Nature is de derde solo-expositie bij Reflex Amsterdam.

www.reflexamsterdam.com

Eventide
Eventide - David LaChapelle

Volg je ons al op Instagram?

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 116

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau