Marwan Kenzari is 36 jaar en je kent hem wellicht van zijn rol als Luca de Keyzer in Flikken Maastricht. Hij was verbonden aan Toneelgroep Amsterdam, speelde mee in de film Rabat en won een gouden kalf voor beste acteur voor zijn rol als Majid in Wolf.

Internationale belangstelling
Er is ook internationale belangstelling voor Kenzari. Hij speelde in Ben-Hur de Romeinse officier Drusus en naast Tom Cruise in de Amerikaanse film The Mummy. Ook is hij te zien in The Promise, met Christian Bale. Dan is er ook nog een remake van de Agatha Christie-verfilming Murder on the Orient Express.

Daar komt dus nu de rol bij als Jafar in Aladdin, de Disney-klassieker die is verfilmd door Guy Ritchie. Naast Marwan Kenzari zijn ook Will Smith en Naomi Scott te zien.

Recensies
Intussen zijn de recensies binnen van de verschillende Nederlandse kranten. De Volkskrant noemt de film ‘Meh’ en de Jafar die Kenzari neerzet ‘vrij kleurloos'. Het AD is een stuk positiever, daar vindt de recensent dat Jafar ‘overtuigend is neergezet in al zijn verdorvenheid’. En uit de Telegraaf: “Met vuur in de ogen, onheil in de stem en lange, puntige tovenaarsnagels zet de Nederlandse acteur een fijne valserik neer.”

Dit zijn de mooiste Instagram-foto’s van Kenzari. Hij heeft zelf maar elf foto's geplaatst op zijn eigen Instagram-account, maar we hebben toch heel wat moois voor je gevonden.