Winq X Quooker

Drink jij straks een 'Masterpiece' of een 'Love Profusion'?

Geniet van de zomer met deze frisse Madonna-mocktails

Leestijd: < 1 min

Whiskey sours, Mojito’s, M­­anhattans; heerlijk, maar ze hakken er wel flink in. Daarom vroegen we Mads Voorhoeve, Bartender of the Year 2018, om speciaal voor Winq een paar verfrissende virgin cocktails te creëren. Net zo lekker, maar dan zonder de kater. Tip voor de pro, bij deze mocktails komt een Quooker-systeem met CUBE goed van pas. Daarmee tap je naast warm, koud en kokend namelijk ook koel, bruisend en gefilterd water uit je kraan.

Masterpiece

Zacht & subtiel
Deze virgin cocktail is de favoriet van bartender Mads en dat is niet zo gek. De combinatie van peer, citroen en vooral de tijm roept namelijk direct het gevoel van een aangenaam warme mediterrane zomeravond op. De bubbels van het bruiswater zorgen op hun beurt precies voor de benodigde extra frisheid. Ideaal om te drinken tijdens een barbecue met vrienden. Tip van Mads: “De neus wordt vaak vergeten. Wil je gaan voor de beste beleving? Kies dan altijd voor de best geurige garnering!”

Quoocker Mocktail Masterpiece
Quoocker Mocktail Masterpiece

Ingrediënten

(voor 5 tot 6 cocktails)

  • 300 ml vers perensap
  • 100 ml vers citroensap
  • 100 ml suiker­siroop (2:1)
  • 5 takjes tijm
  • Bruiswater

Bereiding

Doe alle ingrediënten, behalve het bruiswater, in een pan en breng aan de kook. Laat het geheel vervolgens vijf minuten pruttelen op laag vuur. Zeef door een fijne zeef en bewaar de mix maximaal twee weken gekoeld in een afsluitbare fles of pot. Bij servering uitschenken in een longdrinkglas (ongeveer 100 ml peer-tijmmix per glas) met veel ijs en aftoppen met bruiswater. Garneer met een bosje tijm.

Love profusion

Vol & zoet
Met zijn volle smaak door de toevoeging van rode allemansvriend de aardbei is deze cocktail perfect om eens goed mee na te tafelen. Anders dan de zwarte variant geeft de roze peper de receptuur juist extra frisheid en zorgt de munt zowel op smaak als reuk voor een passende finishing touch. De toevoeging van appelciderazijn geeft het mengsel naast een goede balans ook een langere houdbaarheid. (Nog) geen fan van dit toch vrij uitgesproken ingrediënt? Voeg de azijn dan toe naar smaak, maar laat het vooral niet ontbreken!

Quoocker Mocktail Love profusion
Quoocker Mocktail Love profusion

Ingrediënten

(voor 12 tot 16 cocktails)

  • 340 gr rijpe aardbeien
  • Blaadjes van 8 takjes munt
  • 400 gr suiker
  • ½ theelepel zout
  • 4 gr roze peperkorrels (licht aangestampt met vijzel)
  • 300 ml appelciderazijn (of naar smaak)
  • Bruiswater

Bereiding

Doe de aardbeien, ontdaan van kroon en midden, samen met munt, roze peperkorrels, suiker en zout in een grote schaal en roer dit zachtjes door. Laat het mengsel vier uur op kamertemperatuur staan en roer het wederom af en toe door. Plaats het vervolgens afgedekt nog eens acht uur in de koelkast. Meng vervolgens de azijn erdoorheen tot alle suiker is opgelost. Dit proces kan worden versneld door deze stap boven een pan met kokend water uit te voeren, maar laat daarbij de mix nooit boven de 50 graden komen. Laat dit geheel minimaal een uur trekken alvorens het door een fijne zeef te zeven. De ‘shrub’ die nu is ontstaan kun je tot zes weken afgesloten in de koelkast bewaren. Serveer met veel ijs afgetopt met bruiswater en garneer met een flinke pluk munt.

Frozen

Groen & kruidig
Stiekem is voldoende ijs in deze cocktail misschien wel het belangrijkste ingrediënt. Het ijs zorgt namelijk voor de juiste mate van verkoeling en geldt als doeltreffende emulgator tussen de andere ingrediënten. De complexiteit in smaak, felgroene kleur en Scandinavische geur maken dit drankje geschikt voor elk moment van de dag.
Tip van Mads: "Beschik je over gefilterd water, zoals uit de Quooker CUBE komt, dan maak je in een handomdraai zelf glas-heldere ijsblokjes."

Quoocker Mocktail Frozen
Quoocker Mocktail Frozen

Ingrediënten

(voor 1 cocktail)

  • 20 ml (1 deel) suikersiroop (2:1)
  • 20 ml (1 deel) vers citroensap
  • 30 ml (1.5 deel) gezouten dille en komkommersap
  • 1 komkommer (voor ± 12 cocktails)
  • Zeezout
  • Flinke pluk dille
  • Bruiswater

Bereiding

Neem een komkommer, snijd hem door de lengte in vier lange stukken. Strooi er ruim zout op en laat een half uur intrekken. Snijd de komkommerstukken vervolgens in kleinere partjes en maak er sap van in een blender of met de staafmixer. Haal het sap door een fijne zeef en voeg een flinke pluk dille toe. Bewaar in de koelkast tot gebruik. Roer ingre-diënten goed in een stevig glas met veel ijs, top naar smaak af met bruiswater en serveer uit met dille.

Beautiful Stranger

Fris, bitter, zoet & zuur

Gebaseerd op de Paloma, de populairste tequila-cocktail van Mexico, ademt dit drankje een en al Caribische sferen. Bij de totstandkoming van de juiste combinatie aan smaken speelt wittewijnazijn een belangrijke rol en deze wordt gesterkt door de CO2 in het bruiswater. De cocktail is door zijn diversiteit in smaak bij uitstek geschikt als al dan niet alcoholvrije borrel.

Quooker Mocktail Beautiful Stranger
Quooker Mocktail Beautiful Stranger

Ingrediënten

(voor 10 tot 12 cocktails)

  • 2 roze grapefruits, schil en sap
  • 150 gr suiker
  • 2 takken rozemarijn
  • 100 tot 150 ml
  • wittewijnazijn (naar smaak)
  • Bruiswater

Bereiding

Schil eerst de grapefruits met een dunschiller, doe de schillen in een grote kom met suiker en rozemarijn. Kneed dit geheel goed in circa vijf minuten, zodat de suiker alle oliën goed kan opnemen. Dek af en laat het een paar uur tot een dag trekken in de koelkast: hoe langer, hoe meer smaak. Roer vervolgens het sap van de grapefruits en de azijn door het geheel totdat de suiker volledig is opgelost. Dit proces kan worden versneld door deze stap boven een pan met kokend water uit te voeren, maar laat daarbij de mix nooit boven de 50 graden komen. Schenk het geheel door een fijne zeef en bewaar afgesloten tot maximaal zes weken in de koelkast. Roer bij servering de ingrediënten goed door elkaar in een longdrinkglas met veel ijs en top naar smaak af met bruiswater. Garneer met een takje rozemarijn en een partje grapefruit.

Met de Quooker CUBE haal je alles uit één kraan: kokend, warm, koud, gefilterd en bruisend.
www.quooker.nl/cube

Fotografie: Daniel Wolters (Studio Steez), assistentie: Youssef Boujra

Powered by Labrador CMS