Muziek op vrijdag: wie waagt het om ‘Wannabe’ van de Spice Girls te coveren?

31 mei 2019, Winq redactie, 8 minuten

‘Wannabe’ van de Spice Girls is een klassieker en daar blijf je van af. Toch? Of is deze nieuwe versie beter dan het origineel? Luister hier en oordeel zelf. Verder ook met nieuwe muziek van Katy Perry en een duet tussen RuPaul en Miley Cyrus: ‘Cattitude’.

Herve Pagez, Diplo & Charli XCX – ‘Spicy’

De cover van ‘Wannabe’ van de Spice Girls mag eigenlijk geen cover heten, want ze hebben doodleuk het refrein eruit geknipt. De muziek klinkt weliswaar helemaal van nu, maar toch lijkt het alsof iemand ergens een radio aan- en uitzet waar toevallig het origineel op is te horen. Het zal wel cheesy bedoeld zijn, aan de video te zien. Maar of het ook móói is?

Miley Cyrus & RuPaul – ‘Cattitude’

“I love my pussy, that means I got cattitude, if you don’t feel what I’m saying, I don’t fuck with you.” Oké, Miley loopt weer stout te doen. En ook de lyrics van Mama Ru liegen er niet om. Van Miley Cyrus’ nieuwe EP, She’s Coming. Nassssty!

Katy Perry – ‘Never Really Over’

In de video van ‘Never Really Over’ ziet Katy Perry er lekker seventies-achtig uit, met hippies en waailappen in een bos. Maar er gebeuren ook rare dingen met flessen een een soort ayahuasca-ceremonie en dan heeft ze ook nog eens een vreemd teken op haar hand. Zit vast weer vol allerlei illuminati-achtige verwijzingen, waar we ons geen raad mee weten maar toch stiekem door gefascineerd zijn.

Shakespears Sister – ‘All The Queen’s Horses’

Deze hadden we even gemist, maar delen we nu alsnog: de nieuwe single van Shakespears Sister. 27 jaar na het legendarische ‘Stay’ komen de twee zangeressen met iets dat doet denken aan ‘Summer Wine’, dat bekend werd in de versie van Lee Hazlewood en Nancy Sinatra. De video heeft een lekker Americana-sfeertje.

Mark Ronson & Camila Cabello – ‘Find U Again’

Voor elke track op het nieuwe album van Mark Ronson vroeg hij een zangeres om de tekst in te zingen. Miley Cyrus en Lykki Li waren al eerder te horen en daar komt nu Camila Cabello bij. Een officiële video is er nog niet, dus luister even met je ogen dicht naar dit dromerige liedje.

Conchita Wurst – ‘To The Beat’

Je moet het ijzer smeden als het heet is, dus in de nasleep van het Eurovisie Songfestival komt Conchita met een nieuwe single. Hij ziet eruit als een Griekse god die kan goochelen en zit met zijn jongere zelf in een kinderkamer die nogal creepy aandoet. Een ‘Rise Like A Phoenix’ is het niet…

Hot Chip – ‘Melody Of Love’

Tot slot de nieuwe Hot Chip. Why so serious?

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 117

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau