Behalve incidentele nieuwsberichten is er in de gehele EU weinig informatie verzameld over de dagelijkse ervaringen van LHBTQ-personen met betrekking tot discriminatie.

Om de wetgeving voor gelijke behandeling te ondersteunen, heeft het bureau van de Europese Unie voor de grondrechten (FRA) een enquête samengesteld die je eenvoudig online kunt invullen.

Jouw mening telt
Doel van de vragenlijst is het verzamelen van de meningen van LHBTQ’s, intersekse, non-binaire en andere non-conforme personen van 15 jaar en ouder die in de Europese Unie, Servië of Noord-Macedonië wonen.

Alle antwoorden worden anoniem verwerkt, zodat niemand jouw antwoorden kan herkennen wanneer de resultaten worden gepresenteerd. Jouw deelname is uiterst belangrijk, omdat op basis van de resultaten nationale en Europese beleidsmakers en andere organisaties hun strategieën en activiteiten doelgerichter kunnen bepalen.

Een leven zonder discriminatie
Met als uiteindelijke doel: de gemeenschap ondersteunen vrij te leven en zich uit te kunnen drukken zonder discriminatie. Het is de tweede editie van de meest omvangrijke enquête die binnen de EU wordt gehouden onder de LHBTQ-gemeenschap.

Jouw verhaal is belangrijk. Klik hier om mee te doen aan de enquête.