Winq ♥︎ World Cucumber Day

World Cucumber Day: ruil je komkommer in voor een gratis gin-tonic

Komkommer, zie en overwin

11 juni 2019, Winq redactie, 2 minuten

Op (en rond) 14 juni zet Hendrick’s Gin een van Nederlands populairste groenten in het zonnetje tijdens World Cucumber Day met een even bizarre als indrukwekkende garneermachine. “De komkommer verdient niet alleen meer respect, maar minstens zoveel verwondering.”

Op (en rond) 14 juni lanceert Hendrick’s Gin de grootste gin-tonickomkommergarneerder ooit: de Hendrick’s Grand Garnisher. Dit reusachtige monster transformeert van 13 t/m 16 juni jouw komkommer tot een oogstrelende garnering voor je gin-tonic.

Hendrick's Grand Garnisher
De ingenieuze Hendrick's Grand Garnisher.

Het gevaarte werkt op een even bizarre als indrukwekkende manier. De motoraandrijving combineert een dieselmotor met de inspanningen van een bijzonder welgeklede jongeman op een fiets met buitensporig groot voorwiel. Het 9 meter lange apparaat wordt aangedreven door een ingenieus systeem van pneumatische buizen, in elkaar geschakelde versnellingen en roterende messen. Hiermee worden bij snelheden tot 40 km/u een luttele 18 komkommers per uur omgetoverd in oogstrelende garneringen. “Misschien niet de meest efficiënte manier om een gin-tonic te garneren, maar wel de meest spectaculaire manier ooit”, aldus Hendrick's-ambassadeur Jennifer de Jong.

Hendrick's nodigt gin- en komkommerafficionado’s uit om het apparaat te komen uitproberen. Dat kan op 13 en 14 juni bij Annabel in Rotterdam en op 15 en 16 juni bij Hangar in Amsterdam-Noord. Inschrijving via een van de facebookpagina's is wel verplicht. Voor de eerste gin-tonic betaal je met een zelf meegebrachte komkommer. Zin in een extra glas? Die kun je gewoon met euro’s betalen.

Volg je ons al op Instagram?

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 122

De nieuwe Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau