Acteur Chris Evans veroordeelt ‘straight pride’: ‘Jullie zijn gewoon bang voor alles wat je niet begrijpt’

Leestijd: < 1 min

Drie mannen zijn van plan een ‘straight pride’ te organiseren in de Amerikaanse stad Boston. Dit omdat ze vinden dat hetero’s ‘de onderdrukte meerderheid’ zijn. Acteur Chris Evans wijst ze via Twitter terecht: “Homofobie komt voort uit angst.”

Eerder deze week werd bekend dat drie Trump-supporters van plan zijn om in augustus een ‘straight pride’ te organiseren. Het moet een mars worden die de zelfde route volgt als de gewone Pride. Ze hebben vlaggen gemaakt met man/vrouw-symbolen erop en Brad Pitt – ongevraagd – gebombardeerd tot mascotte.

Onderdrukt
De reden voor ‘straight pride’: ze voelen zich onderdrukt als meerderheid en willen gewoon kunnen zeggen wat ze denken zonder angst of haat. Wat ze zonder die mars overigens ook al deden, maar goed.

Toen acteur Chris Evans lucht kreeg van de plannen, luchtte hij zijn hart op Twitter. Hij schrijft: “Gewoon een gedachte: waarom hou je in plaats van een ‘straight pride’ geen ‘ik probeer wanhopig mijn homoseksuele gedachten te verstoppen onder een laag homofobie omdat niemand mij als kind geleerd heeft om mijn emoties te benoemen’-parade?”

Ridicuul
In een ander bericht citeert hij James Fell, die uitlegt wat er precies zo ridicuul is aan een ‘straight pride’. De berichten lees je hier onder.

Powered by Labrador CMS