‘You Need To Calm Down’ is een lied waarmee Taylor Swift specifiek richt tot de LHBTQ-gemeenschap. Met de release van de single bracht ze een brief naar buiten, waarin ze de Republikeinse senator Lamar Alexander van Tennessee opriep een wet te ondersteunen waarin gelijkheid wordt gepropageerd.

Daarnaast gaf de zangeres een verrassingsoptreden in de Stonewall Inn in New York, de plek waar precies vijftig jaar geleden de beruchte rellen uitbraken tussen de bezoekers van het queer café en de politie. Dit wordt gezien als het moment waarop de homorechtenbeweging is ontstaan.

In de video van ‘You Need To Calm Down’ komen een keur aan queer artiesten, presentatoren en bekendheden voorbij. Een greep uit de namen: Laverne Cox, Ellen DeGeneres, Bobby Berk, Billy Porter, Ciara, RuPaul, Jesse Tyler Ferguson, Justin Mikita, Adam Lambert, Todrick Hall, Hayley Kiyoko, Adam Rippon, Chester Lockhart, Dexter Mayfield, Hannah Hart, Queer Eye’s Antoni Porowski, Jonathan Van Ness en Tan France. Ook Ryan Reynolds is te zien, die een gay superheld speelt in de film Deadpool. Opvallend: is dat echt haar aartsrivaal Katy Perry die voorbijkomt in een hamburgerpak?

Het levert een vrolijk tafereeltje op, met Taylor Swift als stralend middelpunt. Hier onder de video, gevolgd door een fragment van Taylors optreden in de Stonewall Inn.