Mijn eerste keer pride

“Het moment dat je over de Amstel vaart, is magisch”

Event-organisator Theo Heskes

Leestijd: < 1 min

Theo Heskes is event-organisator van onder meer Totally en Liquid Kiddy en programmeur van Rotterdam Pride. In dit artikel vertelt hij over zijn eerste keer pride. “Ik had mijn tijgerprint-outfit toen zelfs doorgevoerd in mijn haar, heel erg fout.”

“Mijn eerste pride was in Amsterdam toen ik achttien jaar oud was. Ik was daar nog niet vaak wezen stappen, ging meestal uit in de gayscene van Den Haag. Tijdens pride ben ik uiteindelijk terechtgekomen in de Reguliers bij Reality Bar, de meest multiculturele bar voor Amsterdamse homo’s. Ik had mijn tijgerprint-outfit toen zelfs doorgevoerd in mijn haar, heel erg fout. De boten heb ik toen niet gezien, ik wist niet eens dat die er waren! 

Zes jaar geleden heb ik voor het eerst meegevaren met de boot van Totally en Respect2Love, een organisatie voor biculturele LHBTQ-jongeren. Ik stond urenlang te juichen op een verhoging. Het moment dat je bij het Waterlooplein over de Amstel vaart, is magisch: een hele gracht vol mensen die juichen en schreeuwen. Ik voelde me heel erg vrij.

Ik vind het wel jammer dat de media vaak maar één bepaald beeld naar voren brengen: dat van de extravagante boten. De biculturele boten met een statement worden vaak overgeslagen.

Ik vind het wel jammer dat de media vaak maar één bepaald beeld naar voren brengen: dat van de extravagante boten. De biculturele boten met een statement worden vaak overgeslagen. Gelukkig is er sinds vorig jaar ook een Pride of Colour, om biculturele LHBTQ’s een gezicht te geven. 

Ik zie bij Rotterdam Pride meer diversiteit, die pride vind ik meer van deze tijd: jong en fris. Ik hou van de pride in Amsterdam, maar ik hoop dat er nog meer voor biculturele mensen georganiseerd wordt in de toekomst.”

Foto: Prisma Compositional / Visaie: Daniel van der Mast 

Het gevoel dat je voor de eerste keer onder een brug vandaan komt in Amsterdam of op een truck staat in Antwerpen tijdens pride is magisch. Wij nemen zes mensen terug in de tijd naar hun eerste keer pride.

Powered by Labrador CMS