Veel mensen geloofden de geruchten dat zanger en frontman Jake Shears en Scissor Sisters-zangeres elkaar niet langer konden luchten of zien. “Niet waar”, vertelt Shears in een interview met GayCities. “Tuurlijk hadden we ruzie, dat hebben we allemaal wel eens met elkaar. Maar de werkelijke reden waarom we uit elkaar gingen, was ‘Let’s Have a Kiki’.

Van underground naar mainstream
De Scissor Sisters bestonden meer dan tien jaar. Ze doken op in de New Yorkse underground en scoorden een eerste voorzichtige hit met een disco-cover van Pink Floyds ‘Comfortably Numb’. Niet lang daarna waren ze mainstream en met name in Groot-Brittannië scoorden ze enorm met hits als ‘Take Your Mama Out’ en ‘I Don’t Feel Like Dancing’.

‘Let’s Have a Kiki’ kwam uit in 2012 en stond op het laatste album van de Scissor Sisters, Magic Hour. Bij het lied hoorde een video met allerlei dansjes die gretig werden nagedaan in het uitgaansleven. Verder zat de tekst vol ‘gay slang’. “Ik had geen idee wat ik na dit lied nog te melden had”, vertelt Jake Shears. “Toen het lied uitkwam, dacht ik: nou, dat was het. Ik wist werkelijk niet wat we hierna nog zouden kunnen doen om hier overheen te gaan.”

Stoppen op het hoogtepunt
Na tien jaar toeren en albums uitbrengen vond Shears het wel genoeg. “Niemand in de band had vooraf kunnen bedenken dat het succes zo lang zou duren. Dus ik dacht: laten we stoppen op het hoogtepunt.”

Maar fans kunnen blijven hopen op een reünie. “Weet je wat? Dat we uit elkaar zijn, wil niet zeggen dat we nooit meer samen iets zullen doen. De Scissor Sisters komen terug.”

Boek, soloalbum, musicals
Vorig jaar verscheen Shears’ autobiografie, Boys Keep Swinging (naar een hit van David Bowie). Ook kwam in 2018 zijn eerste soloalbum uit. Verder was hij op Broadway te zien in de musical Kinky Boots. Op dit moment werkt hij samen met Elton John aan een musical over het tragische leven van de tv-evangelist Tammy Faye Bakker.

Hier is 'Let's Have a Kiki'. Dans maar mee!