Op donderdag 1 augustus organiseert Raymi Sambo Maakt in samenwerking met Perry Gits en het Compagnietheater een theatrale avond over de stem van het verzet in Nederland, rondom het Pride-thema van 2019: De Stonewall rellen.

Een avond vol verzet
Tijdens Amsterdam Pride, dat plaatsvindt tussen 27 juli en 4 augustus, presenteert theatermaker Raymi Sambo een spraakmakende en grensoverschrijdende theateravond: Q-Talk, een avond vol verzet waar iedereen het recht heeft om te zijn wie hij/zij/hen is, ongeacht kleur, gender, klasse of seksualiteit, en dat ook te laten zien.

Het recht om jezelf te zijn was 50 jaar geleden in New York aanleiding voor homo’s, lesbiennes en met name travestieten om met de politie op de vuist te gaan. Het behoud van hun bar, de Stonewall Inn, was de inzet.

Gereguleerd jezelf zijn
Hoe verhoudt het rauwe en pure verzet van toen zich met het verzet anno 2019, dat gebonden is aan vergunningen en toegewezen, afgeschermde vakken waar je je een paar uur mag verzetten tegen de regels die geen recht doen aan jouw identiteit?

Voldoet dat gereguleerde verzet aan het universele recht om te zijn wie je bent en het recht daarvoor uit te komen, te strijden en te demonstreren? Verschillende makers en artiesten komen op 1 augustus rondom het thema de Stonewall-rellen aan het woord.

Na de voorstelling is er een nagesprek tussen de makers en het publiek.

Gasten
Gasten van die avond zijn: Ernestine Comvalius, Ayrton Kirchner, Reinier Demeijer, Kevin Klein, Denzel Goudmijn, Lashawn Jordan, Otion, Lady Shaynah, Dizencio Hung Tung Cheung, Mitchell Havelaar

Voorstelling op donderdag 1 augustus in Compagnietheater | Kloveniersburgwal 50 | Amsterdam | zaal open 20:00

Tickets kosten 12 euro (normale prijs) of 10 euro (CJP, studenten- of stadspas). En die tickets zijn hier te koop.