Clem Bongers was voorzitter van de COC-vereniging in Nijmegen en zat ook de homo-lesbische adviescommissie van de gemeente voor. Al ruim veertig jaar zet hij zich in voor homo-emancipatie, ouderenemancipatie, de multiculturele samenleving en hulp aan Arabische gays en vluchtelingen. In 2011 werd Bongers hiervoor al gelauwerd met de Ien Dales Prijs.

Voorvechter
Manon Linschoten van COC Nederland: ,,Clem Bongers is een enorme voorvechter voor LHBTI-ouderen in Nederland. Hij stond in 2008 aan de wieg van de Roze Loper, het certificaat voor LHBTI vriendelijkheid in zorg en welzijn. Ik ben er dan ook trots op dat de titel Mr Senior Pride 2019 naar hem gaat. Hij is een man die door zijn persoonlijke betrokkenheid, belangeloze inzet, humor en charismatische uitstraling mensen voor zich weet te winnen.”

Marjet Bos werkte 25 jaar als beleidsmedewerker op verschillende ministeries in Den Haag. Later liet ze zich omscholen tot humanistisch geestelijk verzorger. In 2015 ging ze met pensioen en zette ze zich in voor de Roze 50+ beweging. Daarvoor organiseert ze ontmoetingsdagen en zorgde ze ervoor dat LHBTQ-ouderen meer zichtbaar werden.

Gemeenschap
Manon Linschoten: “Marjet bouwde vanuit het niets aan een LHBTI-gemeenschap van mensen die elkaar weten te vinden, gezelligheid en steun van elkaar krijgen en van waaruit wordt gewerkt aan acceptatie in de meest brede zin van het woord. Zij heeft voor de Roze 50+ een groot bewustwordingsproces op gang gebracht in haar regio en verdient deze prijs voor al haar werk.”

De verkiezing van Mr en Mrs Senior Pride is een initiatief van COC Nederland en Anbo Nederland. De prijzen zijn uitgereikt door Roze 50+.

Bron: De Gelderlander / Dagblad v/h Noorden