Madonna sloot de jaarlijkse Pride-maand juni af met een concert van een half uur op Pier 97 in Manhattan, New York. Gevierd werd dat de LHBTQ-rechtenbeweging precies vijftig jaar geleden op gang kwam, na de rellen bij de Stonewall Inn.

Vijftig jaar vechten voor vrijheid
Nadat Madonna ‘Vogue’ had gezongen, hield ze een betoog over vrijheid. “Dit is vijftig jaar revolutie. Vijftig jaar vechten voor vrijheid. Vijftig jaar strijden tegen discriminatie, haat en onwetendheid. Vijftig jaar lang niet toegeven aan angst. Ik ben trots en vereerd dat ik dit historische moment mag delen met jullie. Vijftig jaar! Het is bizar!”

Onder de aanwezigen op het VIP-deck waren Donatella Versace, CNN-president Jeff Zucker, komiek en acteur Billy Eichner en Pose-acteur Billy Porter. Temidden van dit gezelschap bedankte Madonna de LHBTQ-gemeenschap voor alle steun die ze kreeg vanaf het begin van haar carrière. “Ik voelde me altijd een outsider, maar dankzij jullie werd ik een insider.”

Concert
Madonna zong ‘Vogue’, ‘American Life’ en twee tracks van haar nieuwe album Madame X, ‘God Control’ en ‘I Rise’. Ze had een groep identiek geklede dansers bij zich. Tijdens ‘God Control’ waren die verkleed als agenten die schilden droegen.

Hier een aantal foto’s en video’s van het optreden van Madonna.