Elton John: “Poetin is hypocriet”

Volgens Poetin heeft Rusland 'geen probleem' met diversiteit

Leestijd: < 1 min

De Russische president Vladimir Poetin heeft in een interview gezegd dat hij geen moeite heeft met seksuele diversiteit. Hypocriet, vindt Elton John. Want zijn film Rocketman is in het land zwaar gecensureerd de homoscènes zijn eruit geknipt.

Vladimir Poetin heeft in een interview met de Financial Times uitspraken gedaan over de LHBTQ-gemeenschap. Hij zegt geen moeite te hebben met seksuele diversiteit. Maar Rusland heeft zware anti-homowetgeving, iets waar Elton John hem fijntjes op wijst in een aantal tweets.

Elton John richt zich via Twitter rechtstreeks tot Poetin. Hij schrijft: “Ik ben het volledig oneens met uw opvatting dat het nastreven van een beleid dat multiculturele en seksuele diversiteit omvat, achterhaald is in onze samenlevingen.”

Hij wijst erop dat de opmerking over het feit dat Rusland ‘geen probleem’ heeft met LHBTQ-mensen, hypocriet is. “Toch kozen de Russische distributeurs ervoor om mijn film Rocketman zwaar te censureren door alle verwijzingen naar mijn zoektocht naar echt geluk te verwijderen.”

In de Russische versie van de biopic over Elton John zijn seksscènes weggelaten, net als fragmenten waarin drugs wordt gebruikt.

Bron: AD

Powered by Labrador CMS