Even leek het erop dat ‘Tand Om Tand’ er helemaal niet meer zou komen. Het was de tweede single van Jeroen Dekkers en hij had een rapper gevraagd voor een gastbijdrage. Maar toen die erachter kwam dat Jeroen van plan was om een homoseksuele liefdeslijn in z’n video te tonen, wilde de rapper niet meer meedoen en trok hij zich terug.

Logisch en oprecht
Wie dat was? Dat houdt Jeroen in het midden. Maar feit is dat het lied nu toch is uitgebracht, inclusief video met een mannelijke love interest. “De regisseur en ik kozen bewust voor een relatie tussen twee mannen in de clip,” vertelt Jeroen. “Het liedje gaat voor mij over een verbroken relatie met een jongen en aangezien ikzelf - noch mijn familie of vrienden - problemen heb met mijn geaardheid, koos ik voor een mannelijke acteur als tegenspeler. Dat voelde voor mij het meest logisch en oprecht.”

Nieuwe rapper
Via Linda.nl ging Jeroen op zoek naar een nieuwe rapper. “Dat was hartverwarmend!” zegt Jeroen. “Ik kreeg zelfs reacties uit het buitenland. Het was heel moeilijk om iemand te kiezen”. De keuze viel uiteindelijk op rapper en acteur Kiefer Zwart, bekend van de theatervoorstellingen Showponies en Watskeburt?! - de musical. “Ik kon niet geloven dat iemand daar anno 2019 een probleem van maakt,” zegt Kiefer. “Dat gaat echt in tegen mijn gevoel. Liefde is liefde.” En dat is ook de boodschap die jongens met de nieuwe single willen uitdragen. “Ik denk dat het heel belangrijk is dat je trouw blijft aan jezelf, zeker in de muziek.” aldus Jeroen.

Live horen?
De videoclip van Tand Om Tand is sinds vandaag uit. Acteur Roel Dirven (GTST, De Zevende Hemel) speelt in de clip Jeroens liefde. Die video zie je hier onder, maar wil je Jeroen ook eens live horen? Dat kan: van 5 tot en met 14 juli staat Jeroen in het TapasTheater in Amsterdam met zijn muziekvoorstelling Voor Altijd Kind. Kaarten zijn verkrijgbaar via tapastheater.nl.

Foto: Carolina Sosa