Muziek op vrijdag: Alicia Keys zingt ‘True Colors’ van Cyndi Lauper

Thank God It's Friday!

05 juli 2019, Jaap Bartelds, 6 minuten

Tijdens World Pride zong Alicia Keys een prachtige coverversie van Cyndi Laupers ‘True Colors’. Het lied is al jaren een anthem voor de LHBTQ-gemeenschap en de manier waarop Alicia het zingt: kippenvel! Maar er is meer nieuwe muziek….

Alicia Keys – ‘True Colors’

Tijdens World Pride in New York stal Madonna de show met haar afsluitende optreden, waarover we eerder deze week al schreven. Maar wat je ook absoluut niet mag missen is ‘True Colors’ van Alicia Keys. Het lied van Cyndi Lauper is uitgegroeid tot Pride-anthem en in de versie van Alicia krijg je gegarandeerd kippenvel. Wat mooi!

Kygo & Chelsea Cutler – ‘Not OK’

Kygo is on a roll. Vorige week kwam zijn remix uit van ‘Higher Love’, een onverwachte cover door Whitney Houston van Steve Winwoods hit uit 1986. ‘Not OK’ is helemaal nieuw. Het wordt gezongen door Chelsea Cutler, die je wellicht kent van ‘The Reason’ en eerder dit jaar optrad in de Amsterdamse Melkweg.

Miley Cyrus – ‘Mother’s Daughter’

Daar zijn ze weer, Mileys lievelingsattributen: haar tong, haar kruis en een latex pakje. Ze is weer helemaal terug bij haar ‘We Can’t Stop’- en ‘Wrecking Ball’-periode. Leuke video, maar don’t try this at home: kauwgom kauwen met een slotjesbeugel.

Janet Jackson - 'Rythm Nation'

Mooi om te zien hoe Janet haar moves nog altijd net zo strak en militaristisch neerzet als in 1989. Want zo oud is 'Rythm Nation' alweer. Dertig jaar! Ze zong het tijdens haar concert op Glastonbury, een van de grootste festivals van Groot-Brittannië.

Céline Dion – ‘Flying On My Own’

Het regent krachtige zangeressen, deze week. Dit is de nieuwe single van Céline Dion, met een hippe beat en uithalen zoals we die van Slien gewend zijn.

Georgina the Honest Vocal Coach – ‘Let It Go'

We sluiten deze week af met onze favoriete zangcoach, Georgina. Op haar YouTube-kanaal bespreekt ze de vocale kwaliteiten van onze eigen Duncan Laurence tot Madonna. Maar nu is ze ook zelf aan het zingen geslagen. Hier onder zie je hoe ze Amy Winehouse postuum bewierrookt, gevolgd door Georgina’s eigen versie van ‘Let It Go', uit de film Frozen.

Volg je ons al op Instagram?

Advertentie
Advertentie
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 108

Deze keer: Michiel van Erp, de dragscene van Taiwan en de Winq Diversity Awards

Neem een abonnement

Geef cadeau