Renée Zellweger speelt Judy Garland: “Zij was een empathisch gay icoon”

Bekijk hier de nieuwe trailer van JUDY

Leestijd: < 1 min

Actrice Renée Zellweger was afgelopen weekend aanwezig bij London Pride. Daar deelde ze de nieuwste trailer van haar film JUDY, waarin ze in de huid kruipt van de legendarische artiest Judy Garland. Hier die trailer, en lees wat Zellweger te zeggen had over de iconische Garland.

Judy Garland schitterde in talloze Hollywood-classics zoals A Star Is Born en The Wizard of Oz. Uit die laatste film kent (bijna?) iedereen het lied ‘Somewhere Over the Rainbow’. Garland stierf op 22 juni 1969 aan een overdosis medicijnen, maar heeft nog altijd een iconische status.

Gay icoon
Waarom Garland wordt gezien als gay icoon? Renée Zellweger snapt dat wel. “Mensen vergeleken hun problemen met die van haar. Tijdens haar leven kreeg ze heel veel voor haar kiezen, maar ze gaf nooit op. Ze is een inspiratie voor iedereen die zich onbegrepen voelt.”

Zellweger ken je van films als Chicago, Cold Mountain, Nurse Betty en de Bridget Jones-serie. Na zes jaar afwezigheid keerde ze dit jaar terug in de spotlights, met een rol in de Netflix-serie What/If.

Trailer
In het najaar verschijnt JUDY in de bioscopen, over het leven van Judy Garland. Bekijk hier alvast de trailer.

Powered by Labrador CMS