Disney-fans kijken al maanden reikhalzend uit naar de ‘live-versie’ van The Lion King. Zoals bekend heeft Disney een hele trits animatiefilms herfilmd, maar dan met echte acteurs. De afgelopen tijd verschenen Aladdin, The Jungle Book, Beauty and the Beast, en Dumbo, om er een paar te noemen.

Na The Lion King volgen Lady and the Tramp, Mulan en The Little Mermaid. Voor die laatste film is Halle Bailey gecast als Ariel, wat hier en daar tot gezeur leidde.

Compleet nieuw album
Maar eerst komt The Lion King dus uit. Speciaal voor de film komt Beyoncé met een compleet nieuw album, dat naast de officiële Lion King-soundtrack wordt uitgebracht. ‘Spirit’ is de single die op beide albums staat en gisteren is uitgebracht.

In een statement zegt Beyoncé over het nieuwe album: “Het is ‘sonic cinema’. Een nieuwe manier om een verhaal te vertellen. Ik wilde meer doen dan een verzameling liedjes bij elkaar sprokkelen die geïnspireerd zijn door de film. Het is een mix van verschillende genres en samenwerkingen, met invloeden van R&B, pop en afrobeat.”

Elton John
Op de ‘gewone’ soundtrack van The Lion King is een nieuwe versie te horen van Elton Johns ‘Can You Feel The Love Tonight’. Hier zingt Beyoncé het samen met Childish Gambino (oftewel Donald Glover die Simba speelt). Elton John zelf is te horen met een splinternieuw lied, ‘Never Too Late’.

Luister hier naar ‘Spirit’ dat Beyoncé schreef samen met Hans Zimmer, die verantwoordelijk is voor de muziek van The Lion King.