Kijktip

Vrouwen krijgen drag make-over in De Diva in Mij

22 juli 2019, Roel Janssen, 3 minuten

Envy Peru, Hoax LeBeau en Lady Galore zie je de komende weken in De Diva in Mij. In dit programma helpen de drie queens een zestal vrouwen aan zichzelf te werken om hun zelfvertrouwen terug te vinden.

Wat is de opzet van het programma?
Envy Peru
: “We gaan zes vrouwen die het moeilijk hebben gehad en zichzelf een beetje zijn verloren een frisse opknapbeurt geven door middel van drag. Ze krijgen opdrachten die ze samen met ons of zelf thuis gaan uitvoeren en uiteindelijk sluiten we af met een dragmake-over en performance voor hun familie en vrienden. Ik ga me voornamelijk bezighouden met make-up, Hoax richt zich op de performance en Galore gaat aan de slag met het innerlijk van de vrouwen.”
Hoax LeBeau: “Alle kandidaten zijn opgegeven door vrienden en familie en weten van niets. Het wordt heel erg spannend. Na de performance gaan we nog een keer bij ze langs om te kijken hoe ze het ervaren hebben, kijken in hoeverre De Diva in Mij invloed heeft op hun dagelijks leven.”

Is het een beetje te vergelijken met RuPaul’s Drag U, de RuPaulspin-off uit 2010 waarin vrouwen dragmake-overs kregen?
Lady Galore
: “Daar ging het meer om de wedstrijd tussen de vrouwen, een spelelement zit hier niet in. Het draait allemaal om female empowerment. We hopen de vrouwen allemaal op onze eigen manier een steuntje in de rug te geven.”
Hoax LeBeau: “Iets te geven waarmee ze vooruit kunnen.”

“Vijf jaar geleden was ik nog een onzeker vogeltje, nu durf ik een vol Rembrandtplein op te lopen om tijdens een event de boel aan elkaar te praten”

Wat heeft drag met jullie eigen zelfvertrouwen gedaan?
Lady Galore: “Drag heeft mij heel veel zekerheid gegeven. Ik doe het nu tien jaar en het heeft mij echt gevormd tot de persoon die ik nu ben. Tot vijf jaar geleden was ik nog een onzeker vogeltje, nu durf ik een vol Rembrandtplein op te lopen om tijdens een event de boel aan elkaar te praten. Drag heeft ervoor gezorgd dat ik steeds nieuwe dingen durf te doen.”
Envy Peru: “Ik had al lange tijd een fascinatie voor drag, maar ben er zelf pas drie jaar mee bezig. Ik was bang voor de reactie van mijn omgeving, maar besloot drie jaar geleden op Facebook te plaatsen dat ik drag ging beoefenen. Mijn moeder noemde me een schande voor de familie. Uiteindelijk kreeg ik van diezelfde familie heel erg positieve feedback. Inmiddels is mijn moeder zelf ook om en ging ze recentelijk zelfs mee naar een optreden waar ik twee van haar favoriete latinnummers heb gelipsynct in een jurk die ze die middag voor mij had gekocht. Ze is nu mijn grootste fan.”

Wat mooi. Kostte het haar ook het nodige zelfvertrouwen om die jurk te kopen?
Envy Peru: “Dat denk ik wel. Ze wil me nu supporten en ik heb iets gevonden waar ik een grote passie en liefde voor heb.”

Hoe zat dat bij jou, Hoax?
Hoax LeBeau
: “Drag heeft mij heel veel gebracht. Ik ben er acht jaar geleden voor de grap mee begonnen, maar kreeg vrijwel meteen een baan als doorhost aangeboden. Hoax en de man erachter, Joost, zijn steeds dichter naar elkaar toe gegroeid. Hoax is goedgebekt, niet op haar mondje gevallen en heel snel. Joost kijkt meer de kat uit de boom en geeft niet zo snel zijn mening. Die kwaliteiten heb ik in Hoax gevonden en pas ik nu meer toe in mijn privéleven.”

Dus je bent mondiger geworden?
Hoax LeBeau
: “Ja, ik laat minder snel over me heen lopen. Ik denk dat het komt omdat drag een uitvergrote vorm van vrouwelijkheid is. Hoax is in mijn hoofd een superheldin die alles kan. Dat geeft mij heel veel kracht en zelfvertrouwen.”

Wat willen jullie de vrouwen meegeven die meedoen aan De Diva in Mij?
Envy Peru: “Ik wil vrouwen de mooiste versie van zichzelf laten zien. Dat willen we denk ik alle drie. Ze leren hoe ze zichzelf thuis ook een minimake-over kunnen geven met weinig producten.”
Lady Galore: “Ik hoop dat ze na het programma in de spiegel kijken en trots zijn op wat ze zien. Door ze een pruik op te zetten en makeup op te doen, veranderen ze natuurlijk niet. Ons programma gaat er ook niet voor zorgen dat ze voortaan altijd als drag door het leven gaan, maar ik hoop wel dat ze een beetje positiviteit krijgen en er iets van leren.”
Envy Peru: “We gaan ze mooi maken en bouwen een band met ze op. Ik hoop dat ze ons gaan vertrouwen en uit hun schulp kruipen. Beauty is er in alle vormen en maten, het is per vrouw verschillend. Je moet kijken naar hoe ver je kunt gaan en wat voor persoonlijkheid ze heeft. Een timide vrouw kun je geen Galoremake- up geven.”
Lady Galore: “Misschien ontdekt ze daardoor juist haar inner queen!”

De Diva in Mij is vanaf maandag 29 juli om 20.25 uur te zien bij BNNVARA op NPO3.

Coverbeeld: No Pictures Please 

Volg je ons al op Instagram?

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 118

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau