Na het enorme succes van Stranger Things met zijn prachtige jaren tachtig-referenties, kan bedenker Ryan Murphy maar één ding gedacht hebben: dat kunnen wij ook, met American Horror Story.

Hitsige tieners
Waar Stranger Things opzichtig refereert aan Stephen King-verfilmingen uit die tijd, zoekt Murphy het met AHS: 1984 in een ander tot de verbeelding sprekend horrorcliché: hitsige tieners op een zomerkamp.

Gisteren plaatste Murphy de eerste beelden op zijn Instagram-account. Op de muziek van Dan Hartman’s hit uit 1984, ‘I Can Dream About You’, paradeert een deel van de cast al dansend voor de camera, in iets dat lijkt op een kampeerboerderij.

Supergelikt
Om te beginnen ziet de styling van de acteurs er supergelikt uit. Cody Fern, in het vorige seizoen nog de verpersoonlijking van de Antichrist, is hier een tiener met een coupe soleil. Billy Lourd is ook weer te zien, met deze keer een babyliss-kapsel. Emma Roberts doet ook weer mee en speelt een highschool-babe. Of tutje, afhankelijk van de outfits die ze hier laat zien.

Nieuw is Gus Kenworthy, die als skiër Olympisch zilver binnenhaalde. In American Horror Story: 1984 maakt hij zijn debuut. Nieuw is ook Matthew Morrison, die leuke leraar uit Glee. Verder debuteren DeRon Horton (uit Dear White People), Zach Villa en Angelica Ross in het nieuwe seizoen. Die laatste is te zien als Candy Ferocity in Pose.

Evan Peters en Sarah Paulson, die vanaf seizoen één te zien waren, slaan een jaartje over.

Monstercock
Waar het nieuwe seizoen precies over gaat, is nog niet bekend. Maar aangezien de setting een zomerkamp is, zal een deel van de cast worden afgeslacht door iets bovennatuurlijks of iets ander naars. Aan de eerste beelden van Ryan Murphy te zien, schuilt het grootste gevaar in de broek van een van de docenten of een bad guy die mee op kamp is: er wordt flink ingezoomd op iets wat op een monstercock lijkt.

Sowieso zijn de outfits nogal hitsig. Ultrakorte naveltruitjes, strakke shorts, en dan hebben we het alleen over de mannen….

18 september
American Horror Story: 1984 gaat van start op 18 september, op de Amerikaanse zender FX. Doorgaans volgt het Nederlandse Fox twee weken later.

Hier de eerste – hilarische – beelden. Let op: het zijn een stuk of zes filmpjes, klik op het pijltje rechts om de volgende te bekijken.