Liefde op het eerste gezicht?

“Op een gegeven moment wist ik z’n naam gewoon niet meer!”

Love: exciting and new

27 augustus 2019, Winq redactie, 3 minuten

In een nieuwe aflevering van onze altijd spannende blind date rubriek stuurden we Mike (35, productie-assembleur) en Stefan (41, sociale media en communicatie voor een groot supermarktconcern) naar The Gaia in Amsterdam voor een heerlijk diner voor twee.

Waarom heb je je opgegeven voor de rubriek?
Mike: “Het leek me wel grappig om mee te maken, eigenlijk. Ik heb nog nooit zoiets gedaan en twijfelde nog. Een vriendin zei: ‘Doe gewoon een keer mee, niet geschoten is altijd mis!’ En dat is natuurlijk ook zo.”
Stefan: “Ik volg Winq al een tijdje op Instagram, zag de oproep voorbijkomen en dacht: waarom niet? Ik wil in m’n leven alles wel een keer gedaan hebben, en een blind date was er nog niet van gekomen.”

Wat was je eerste indruk?
Mike: “Ik dacht eigenlijk meteen dat het niet m’n type was.”
Stefan: “Mike was helaas niet mijn type.”

Zou je naar links of naar rechts hebben geswiped als je hem op Tinder zou tegenkomen?
Mike: “Ik denk naar links.”
Stefan: “Naar links.”

Waar hadden jullie het over?
Mike: “Wat we doen qua werk en hobby’s, van welke muziek we houden en waar we uitgaan. Daar bleek ook uit dat we behoorlijk verschillen. Maar het was wel heel gezellig, hoor!”
Stefan: “We hadden niet veel overeenkomsten. Hij komt echt uit een dorp, ik ben meer van de Randstad. Hij is best wel een huismus, ik hou juist van uitgaan. Wel jammer, al was het best gezellig.”

“Vooraf vroeg ik m’n Instagramvolgers welke vragen ik m’n date moest stellen”

Wat vond je interessant aan hem?
Mike: “Hij had wel humor! Verder niet zo heel veel, als ik heel eerlijk ben. Stefan is gewoon echt niet m’n type.”
Stefan: “Hij had vanuit Doesburg anderhalf uur voor onze blind date gereisd! Dus ik vond het wel belangrijk dat hij een leuke avond zou hebben. Hij hield van films, en dat studeer ik. Maar ook daar hadden we weer geen overlap: hij houdt vooral van horror en daar heb ik dan net weer niks mee.”

Wat denk je dat hij van jou vond?
Mike: “Volgens mij denken we er hetzelfde over: hij zei zei zelf ook dat hij niet dacht dat we elkaars type zijn. Daar waren we snel over uit.”
Stefan: “Ik denk dat hij me wel een makkelijke prater vond.”

Hoe vond je het eten?
Mike: “Heerlijk! Vooral het dessert, een ‘passiebom’: passievruchtenijs met chocolade eromheen. Het zag er mooi uit en was echt heel lekker.”
Stefan: “Anders dan waar ik normaal gesproken voor zou gaan. Als voorgerecht kregen we een minitosti met paling, die was erg lekker en krokant. En het hoofdgerecht, eend met een soort kleine pannenkoekjes, was ook erg lekker.”

Winq Blind Date The Gaia Stefan Mike

Waren er nog gênante momenten?
Mike: “Nee, niet echt.”
Stefan: “Op een gegeven moment wist ik z’n naam gewoon niet meer! Dat had misschien toch een beetje met de zenuwen te maken. Maar gelukkig wist hij de mijne ook niet meer.”

Hoe eindigde de avond?
Mike: “We hebben in het restaurant nog een kop koffie gedronken, buiten een sigaretje gerookt en toen hebben we samen de tram naar het station gepakt. Daar scheidden onze wegen zich.”
Stefan: “Vooraf vroeg ik m’n Instagramvolgers welke vragen ik m’n date moest stellen. Die hebben we in de tram nog even samen doorgenomen, dat was wel gezellig.”

Ga je hem nog een keer zien?
Mike: “Nee, dat denk ik niet.”
Stefan: “Hij zei dat hij naar de pride in Amsterdam komt, misschien komen we elkaar dan nog wel tegen. Of als ik een keer met een lekke band in Doesburg sta, of zo. Het ligt niet aan hem, hoor! We zijn gewoon geen goede match.”

Winq Blind Date The Gaia Stefan Mike score

Ook voor de volgende editie van Winq zijn we weer op zoek naar single mannen die het aandurven om gekoppeld te worden aan misschien wel de liefde van hun leven. Natuurlijk regelen wij een leuk restaurant, de rest moet je zelf doen. Zin in een date? Mail dan een paar foto’s van jezelf plus je gegevens naar romantiek@winq.com en wie weet nemen we contact met je op!

Foto's: Bete Photography

Volg je ons al op Instagram?

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 118

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau