Pose kreeg naast de nominaties voor beste dramaserie en beste mannelijke hoofdrol vier nominaties in technische categorieën. Billy Porter speelt Pray Tell, host van de balls in de serie en min of meer het geweten van de show.

Overige 'queer' nominaties
Andere series met een queer tintje die zijn genomineerd zijn Killing Eve (beste dramaserie) en de actrices die erin te zien zijn, Sandra Oh en Jody Comer. Ook genomineerd in de categorie beste dramaserie: Russian Doll, die mede is bedacht door Leslye Headland en actrice Natasha Lyonne. Ook zij kreeg een nominatie, in de categorie beste actrice.

In de categorie beste comedyserie scoorde Schitt’s Creek een nominatie, net als acteur Dan Levy en actrice Catherine O’Hara. Ook The Marvelous Mrs. Maisel kreeg een nominatie voor beste comedyserie. Actrice Alex Borstein kreeg een nominatie voor beste vrouwelijke bijrol in deze serie, ze speelt de lesbische manager van Miriam Maisel.

Laverne Cox
Verder werd Rupaul’s Drag Race wederom genomineerd in de categorie beste realityprogramma. Ben Wishaw kreeg een nominatie voor zijn rol in A Very British Scandal en Laverne Cox kreeg er eentje voor haar bijrol in Orange is  the New Black. Cherry Jones werd genomineerd voor haar acteerwerk in The Handmaid’s Tale. En Ellen DeGeneres kreeg een nominatie voor haar bijdrage aan het spelprogramma Game of Games.

Het complete overzicht met alle Emmy-nominaties vind je hier.

Bron: Queerty