Ontroerend: jongeren nemen bejaarden mee naar hun eerste Pride

Leestijd: < 1 min

Een filmpje van de Ierse vervoersmaatschappij Dublin Bus is viraal gegaan. Te zien is hoe senioren die gay zijn, hun hele leven lang moesten strijden tegen vooroordelen. Ze waren nog nooit bij een Pride geweest. Jongeren nemen ze nu alsnog mee naar de Dublin Pride.

In een video met de titel ‘The Long Road To Pride’ vertellen een aantal homoseksuele ouderen hoe het was om erachter te komen dat ze gay waren. “Ik wist niet eens wat het betekende, gay”, zegt een van de mannen die aan het woord komen. Een vrouw vertelt hoe ze als jong meisje verplicht werd om jurken te dragen, waar ze een hekel aan had. Een transgender vrouw vertelt dat ze juist graag jurken aan wilde, maar dit niet durfde.

Homofobie
Allemaal kregen ze op de een of andere manier te maken met homofobie. Lang hebben ze geprobeerd te verzwijgen wie ze waren. In de video willen jonge gays laten zien hoe de tijden zijn veranderd.

Wanneer ze vervolgens de vraag krijgen of ze voor het eerst naar de Dublin Pride willen, zeggen ze al snel ja. Met een bus reizen ze af naar de Ierse hoofdstad en vervolgens lopen ze mee met de Pride Parade, in vol regenboog-ornaat. Aan het einde van de video vertelt een oude dame hoe trots ze is dat ze heeft meegelopen.

Hier de beelden!

Powered by Labrador CMS