Bij coming out-verhalen gaat het vaak de ene keer gruwelijk mis (kind wordt huis uitgezet) of het gaat juist opmerkelijk goed (moeder gaat elke week mee naar de Montmartre), maar in veel gevallen is het voor ouders een kwestie van wennen. De moeder van Bryden Giving had aanvankelijk geen idee wat ze ermee aan moest, dat haar zoon op mannen valt.

Lichtend voorbeeld
Zelf had ze geen vrienden, kennissen of andere voorbeelden van mensen die gay  zijn. Tot ze Ellen DeGeneres op tv zag. Die diende vanaf dat moment als lichtend voorbeeld en zo kwam ze uiteindelijk tot het moment dat ze haar zoon accepteerde zoals hij was.

Bryden Giving, een 25-jarige therapeut uit Minnesota, probeerde al een tijdje Ellen te bedanken. Hij schreef regelmatig brieven naar de makers van de show, in de hoop een keer met zijn moeder in het publiek te mogen zitten. Toen het eenmaal zover was, werden ze onverwacht het podium op gehaald om hun verhaal te doen.

Vertekend beeld
“Mijn ouders en grootouders hebben geen idee hoe het is om queer te zijn”, vertelt Giving aan HuffPost. “Ze kijken vooral naar Fox News, dat een vertekend beeld geeft van de queer-gemeenschap.” Hij vertelt dat zijn moeder jarenlang moeite had met zijn coming-out en het niet aan zijn grootvader durfde te vertellen. Die was fan van Ellen, dus greep moeder de show van Ellen aan als aanleiding.

“Toen mijn moeder hem over mij vertelde, zei mijn opa: ‘Ik ben dol op Ellens show, ik kijk er iedere dag naar. En dan zie ik hoe gelukkig zij is. Bryden verdient het om net zo gelukkig te zijn, en jij zelf ook.’ En zo diende Ellen als voorbeeld.”

Spijt
In de show van Ellen zaten Giving en zijn moeder eindelijk in het publiek, toen ze naar voren werden geroepen door Ellen. Daar vertelde de moeder van Giving dat ze er achteraf spijt van heeft hoe ze aanvankelijk op de coming-out van haar zoon had gereageerd.

Ellen zou Ellen niet zijn als ze het mooie verhaal niet zou belonen met een cadeau: Giving en zijn moeder kregen een check van 10.000 dollar voor een gezellige familietrip.