‘Zeldzaam’ gaat over de periode toen Mike Jack Dean uit de kast kwam. “Het gaat om de strijd die je kan ervaren tijdens het bewust worden daarvan”, zegt hij erover in een interview met Winq. “Maar ook het proces dat hierna volgt: de moeilijkheden voor jezelf, en de acceptatie.”

“De boodschap achter het nummer is dat het niet hoeft te gaan om wat de wereld denkt over de relatie die je hebt, maar dat je het geluk kan vinden in jezelf en dan ook vooral samen met de persoon die zo zeldzaam voor jou is.” 

Mike Jack Dean hoopt dat mensen die nu uit de kast komen, zich niet meer alleen voelen. “Ik hoop ook dat mensen kracht halen uit het nummer en trots durven te zijn op wie zij zijn en de partner die zij liefhebben. Ik hoop dat het nummer dan ook een bijdrage levert aan de acceptatie van de LHBTQ-gemeenschap.”

En de albumhoes? “Als we ons ontdoen van labels en definities, dan draait het in de basis om liefde. Liefde voor het spel in plaats van de club. Liefde voor de mens in plaats van het geslacht”.