Muziek op vrijdag: Beyoncés Lion King-video en een eerbetoon aan t.A.T.u

Thank God It's Friday!

19 juli 2019, Jaap Bartelds, 8 minuten

Deze week is de live action remake van The Lion King in première gegaan. Vandaag volgt een compleet Lion King-album van Beyoncé, die in de film is te horen als Nala. Speciaal voor de film maakte ze een fraaie video voor ‘Spirit’, haar nieuwe single. Maar er is meer: Christine van The Queens doet het met Charli XCX en

Charli XCX & Christine and the Queens – ‘Gone’

Op een onderkoelde elektrobeat verkennen Charli en Christine elkaar in de video van ‘Gone’. Hij doet sommigen denken aan ‘All The Things She Said’ van t.A.T.u., waarin de twee zangeressen ook een hitsige regenscène hadden. ‘Gone’ is de derde single van het nieuwe album van Charli XCX, dat in september verschijnt. Op dat album staan allemaal duetten, met onder meer Troye Sivan, Lizzo, Sky Ferreira, Kim Petras, Tommy Cash, Haim, Big Freedia, CupcakKe, Pabllo Vittar, Clairo en Yaeji.

Beyoncé – ‘Spirit’

Bij Beyoncé draaide het de laatste tijd vooral om politieke statements en kunst. Maar in de video van ‘Spirit’ herpakt ze haar rol als stijlicoon, met maar liefst twaalf verschillende outfits. Vogue zette er een aantal voor je op een rijtje. En toch zit ook achter al die kleding weer een boodschap. De kleurrijke video is opgenomen in de Havasu Falls in de Grand Canyon. Schitterende beelden.

Whitney – ‘Valleys (My Love)’

Achter Whitney gaat een duo uit Chicago schuil met een lekker zonnig retro rockgeluid. Zelf noemen ze het ‘country soul’, en het klinkt allemaal heerlijk seventies. De video volgt een truckchauffeur in zijn dagelijkse routine, het is een metafoor voor een muzikant die ‘on the road’ is.

Eben – ‘Plastics’

Hier in Nederland is Eben Franckewitz nog niet bekend, maar daar komt met ‘Plastics’ wellicht verandering in. Wat een heerlijk nummer. In 2012 deed hij mee met American Idol, als jongste finalist ooit. Inmiddels is hij 23 jaar en heeft hij enkele EP’s op zijn naam staan. Hij heeft bovendien een leuke stijl, zoals je kunt zien op zijn Instagram-account.

Blood Orange – ‘Benzo’

Devonté Hynes is de man achter de doorbraak van artiesten als Sky Ferreira en Solange, die hij een herkenbare, eigen R&B-sound gaf. Zelf borduurt hij verder op dat coole geluid met zijn nieuwe mixtape Angel’s Pulse, dat hij onder de naam Blood Orange heeft uitgebracht. ‘Benzo’ is de eerste single. De video is wederom bijzonder, zoals we van Dev gewend zijn. Denk aan Marie-Antoinette door de ogen van een dolgedraaide Sophia Coppola. Devonté speelt een verveelde cellist in full Marie-Antoinette gear.

Hayley Kiyoko – ‘I Wish’

Dat ze kon zingen, wisten we al. Maar nu heeft ze ook haar eigen video geregisseerd. De clip begint nogal eighties-achtig met een groep meiden in een séance-setting en eindigt in een zombiedans. Heksenhorror.

Giorgio Moroder & Britney Spears – ‘Tom’s Diner (2019 Remix)’

Waar is Britney? Haar fans vragen zich al een tijd vertwijfeld af wat er aan de hand is met hun favoriete zangeres. Ze heeft ook alweer een tijd geen nieuwe muziek uitgebracht. Nu is haar samenwerking met Giorgio Moroder uit 2015 in een remix verschenen. Het is een cover van Suzanne Vega’s a capella lied, dat eerder ook in een remix op single verscheen.

Sam Smith – ‘How Do You Sleep?’

Mooie soundscapes begeleiden de treurige tekst van ‘How Do You Sleep?’ De dansers in de video zien er prachtig uit met hun corsetten.

Volg je ons al op Instagram?

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 117

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau