Op de website schrijft Hema: “Bij Hema vinden wij dat liefde voor iedereen is. Daarom heeft Hema, samen met de bekende modeontwerpers Viktor & Rolf, speciaal voor Pride week een t-shirt ontworpen waar deze boodschap in regenboogletters op staat. Liefde is voor iedereen, draag dit t-shirt en vier de liefde met ons mee!” De t-shirts zijn vanaf vandaag in een limited edition verkrijgbaar in tien Amsterdamse HEMA filialen en online.

Opbrengst Viktor & Rolf Pride T-shirts
Hema maakt zich al een aantal jaren sterk voor de acceptatie van LBTHI’ers. De volledige opbrengst van de T-shirts zal wederom gedoneerd worden aan het COC. 

Met de verkoop van de Pride T-shirts steunt Hema de GSA’s van het COC. Het COC is een belangenorganisatie die zich inzet voor de belangen van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, trans- en intersekse personen (lhbti’s). Van ieder t-shirt gaat de nettowinst naar de GSA’s van het COC. GSA staat voor Gender & Sexuality Alliance: een verbond tussen leerlingen en docenten met diverse seksuele oriëntaties, gender identiteiten en gender expressies. Samen werken ze aan een school die veilig is voor iedereen, of je nu homo, hetero, lesbisch, bi, trans, non-binair of in dubio bent.

Paarse Vrijdag
Met de steun van de Hema kan het COC elk jaar 600 extra GSA’s mee laten doen aan de Paarse Vrijdag. “Met de GSA’s zet het COC zich al jaren in voor een veilige school voor iedereen. Juist de samenwerking tussen lhbti-leerlingen en hun bondgenoten maakt deze aanpak succesvol. We zijn dan ook enorm blij dat de HEMA het COC hier al enkele jaren in steunt”, aldus Astrid Oosenbrug, voorzitter COC Nederland.

De T-shirts zijn te koop op de website van Hema.