Gina Maria is vier dagen lang het boegbeeld van de LHBTQ-gemeenschap in Zwolle. Zwolle Pride begint op vrijdag 30 augustus en wil bezoekers vanuit heel Nederland naar de Overijsselse hoofdstad halen.

Geen gemeengoed
Volgens organisator Niek lá Mon is emancipatie en acceptatie van LHBTQ’s zeker in het oosten van het land nog lang geen gemeengoed. Vandaar dat hij Zwolle Pride organiseert. Vanaf 30 augustus zijn er lezingen, debatten, een bingo en muziekoptredens. Ook is er een City Parade, met een grote bonte optocht van allerlei voertuigen die door het centrum  van Zwolle trekt. De City Parade is op zaterdag 31 augustus.

Geboren en getogen
Gina Maria is de eerste ‘burgaymeester’ van Zwolle. In een persbericht vertelt ze: “Wat een eer dat ik de eerste burgaymeester van het land mag zijn! Zelf ben ik opgevoed dat iedereen gelijk is en je open moet staan voor ieder zijn gevoel en mening. Mijn hart ligt in Zwolle, ik ben hier geboren en getogen en hou van de stad en al haar inwoners. Supertrots ben ik dan ook op Niek lá Mon, zijn team en Stichting Zwolle Pride, dat ze dit voor elkaar hebben gekregen. Met trots zal ik Zwolle vertegenwoordigen en het boegbeeld zijn voor deze periode waar wij diversiteit, inclusiviteit voor de LHBTI-community in deze regio op de kaart willen gaan zetten.”

Urban bootcamp
Eerder werd bekend dat de drie zussen van O’G3NE komen optreden. Verder is er een after party met Jody Bernal. Ook wordt er een ‘urban bootcamp’ georganiseerd en is er een voorleesmiddag voor kinderen, met een sprookje over twee koningen.

Meer informatie vind je op Zwollepride.nl en op de Facebookpagina.

Foto: Joeri Kamphuis