De persoon die achter het Twitteraccount The Gay Footballer zit, deelt regelmatig updates op het sociale platform. Hij vertelt dat hij in gesprek is met zijn voetbalclub, en zegt dat zijn club hem steunt in zijn plannen om uit de kast te komen. Verder zegt hij dat zijn familie hem ook ondersteunt.

Onorthodoxe wijze
The Gay Footballer zegt dat hij voor deze orthodoxe wijze heeft gekozen omdat hij het zo op zijn eigen manier kan doen. Hij hoopt hiermee een katalysator te kunnen zijn voor verandering in het voetbal, als het gaat om homoseksualiteit en coming out.

Waar het bij het vrouwenvoetbal niet uitmaakt of iemand gay is, leidt het bij het mannenvoetbal steevast tot tumult. De anonieme voetballer schrijft dat hij meerdere mannen kent die zijn gestopt met voetballen omdat ze gay zijn en geen mogelijkheid zagen om uit de kast te komen.

Justin Fashanu
De laatste keer dat een profvoetballer in functie uit de kast kwam, was in 1990. Dat was Justin Fashanu. Zijn coming-out verdeelde het publiek en hij werd het mikpunt van veel media. Nadat hij werd beschuldigd van seksueel misbruik, maakte Fashanu een eind aan zijn leven.

Inmiddels zijn we bijna dertig jaar verder en zijn de tijden behoorlijk veranderd. Nog even afwachten dus, hoe er woensdag wordt gereageerd. Al zijn er ook nog altijd mensen die er niets van geloven en denken dat The Gay Footballer helemaal niet echt bestaat…

UPDATE:
De voetballer heeft zijn Twitter-account verwijderd. Hij is er nog niet aan toe om uit de kast te komen.

Foto: Creative Commons