Verzorg je huid als een pro in drie stappen

05 september 2019, 5 minuten

Wie lief is voor zijn lijf, is lief voor zijn huid, maar pas met de juiste verzorgingsroutine gaat je grootste orgaan echt stralen. Dermalogica-huidexpert Guido Hamers geeft model Ashley Peternella een advies op maat en een hightech gezichtsbehandeling. Daar staken wij ook het nodige van op.

Stap 1: Face Mapping

Een goede verzorging van de huid begint bij de juiste kennis. Dermalogica-huid-expert Guido Hamers gaat daarom nooit in het wilde weg aan de slag. Hij onderwerpt zijn cliënten eerst aan een uitgebreide Face Mapping-analyse. “Door hen uitgebreid te ondervragen en vervolgens het gezicht te verdelen in veertien zones, breng ik centimeter voor centimeter in kaart wat iemand nodig heeft en welke factoren, zoals gezondheidsproblemen en eet- en drinkgewoontes, invloed hebben op de huid. Daarna stel ik een duurzaam, effectief behandelplan op.”

Er bestaan allerlei verbindingen tussen je organen en delen van je gezicht, legt Guido uit. Zo staan je oren in verbinding met je nieren, je neus met je hart en je darmen met je voorhoofd. “Als je te snel eet, zoals Ashley lijkt te doen, krijg je last van breakouts op je voorhoofd. Verder lijkt Ashley de gezondheid zelve. Ik kan zien dat hij weinig snoept en drinkt en weinig vlees eet. Wel zie ik dat Ashleys nekhuid wat droger is dan de rest van zijn gezicht. Ik raad hem aan die ook in te smeren met dagcrème. En hij heeft wat gerstekorreltjes bij zijn ogen. Onzuiverheden rond de ogen ontstaan meestal door stress, wanneer je flink bent wezen stappen, weinig slaapt of veel hebt gedronken.”

Dermalogica gezichtsbehandeling

Stap 2: ProSkin-behandeling

Nu duidelijk is wat Ashleys huid nodig heeft, is het tijd voor de reiniging. “Ashley woont in Amsterdam, een drukke stad, waar veel benzine- en dieseldampen als fijnstof op je huid belanden. Dat vette vuil lost niet op in water – een afzuigkap maak je ook niet schoon met een natte lap. Daarom verwijder ik eerst de vetresten met een plantaardige reinigingsolie die de huid niet verstopt. Anders oxideren ze zodra ze in aanraking komen met zuurstof en zo krijg je mee-eters.”

Dieptereiniging

De volgende stap is een dieptereiniging: “Ik zie dat Ashley te vaak scrubt, met een grove gel met korrel. Die zijn alleen geschikt voor mensen met een zeer dikke huid. Als Ashley zo doorgaat, heeft-ie over tien tot twintig jaar pimpelpaarse wangen. Eén keer per week scrubben is meer dan voldoende. De dode huidcellen haal ik bij Ashley niet weg met een scrubgel, maar met een exfoliant, een dieptereinigend product met plantaardige zuren die zijn poriën reinigen. Zo bescherm ik zijn haarvaten. De zuren verweken al het oude vuil en dode huidcellen en reinigen ook nog eens veel dieper.”

Dermalogica gezichtsbehandeling

Dr. Pimple Popper

Dan is het tijd voor Guido’s favoriete onderdeel: mee-eters verwijderen. “Ik raad aan om dit niet thuis te doen. Er zit een techniek achter, maar vooral ook een voorbereiding. Als je in het wilde weg begint te knijpen, ontstaan er geheid littekens. Daarbij, als je huid niet goed voorbereid is, kun je drukken wat je wil, maar dan gebeurt er niets. Talg is heel stug en moet eerst week worden gemaakt. Dan pas krijg je het eruit.”

Lichttherapie

Ten slotte volgen de meest hightech stappen van het proces: iontoforese en lichttherapie. “De galvanische zwakstroom zorgt ervoor dat de werkstoffen van producten diep doordringen in de huid en de lichtgolven van het LED-apparaat gaan dwars door de diepere lagen van de huid en doden zo bacteriën die acne veroorzaken. Dat levert langdurig resultaat op. Eerst behandel ik de huid voor met een serum dat past bij Ashleys huid. Vervolgens leg ik Ashley ongeveer een kwartier onder het licht. Dit geeft heel mooie resultaten, zeker na een aantal behandelingen. Al krijg je met één behandeling al een instant glow. Lichttherapie is veel veiliger dan lasertherapie, er is namelijk geen risico op verbranden.”

Advies van Guido - Dermalogica Gezichtsbehandeling

Stap 3: Thuisritueel

Dagcrème, nachtcrème, serum, toner, cleanser. Je kunt het zo gek maken als je zelf wil, maar voor thuis raadt Guido altijd rituelen aan die je in maximaal twee minuten kunt afronden. “Hier doe ik natuurlijk veel meer, maar zo blijft het behapbaar en past het altijd in je dagelijkse routine. Ik raad klanten aan om iedere twee maanden bij mij langs te komen voor een intensieve reiniging.”

Het effect van die behandelingen optimaliseer je door ook thuis een goede verzorgingsroutine aan te houden die toegespitst is op de specifieke behoeften van jouw huid. One size does not fit all. Guido raad Ashley daarom de volgende producten aan.

  1. “De PreCleanse, een schoonmaakolie. ’s Avonds aanbrengen voor de normale facewash en droog inmasseren. Daarna warm water toevoegen en nogmaals inmasseren.”
  2. “De Special Cleansing Gel. Deze zachte, zeepvrije facewash gebruik je zowel ’s morgens als ’s avonds en is perfect voor dagelijks gebruik.”
  3. “De Daily Resurfacer, een soort vingerhoedje met plantaardige zuren, dat op zachte wijze reinigt én pigmentvlekjes verheldert die zijn ontstaan door acne. Ik adviseer Ashley deze dieptereiniging zonder korrel. Door een reiniging met korrel te nemen, riskeer je namelijk dat pukkels opengaan en de bacteriën verspreiden, waardoor je als het ware zaadjes plant voor nieuwe pukkels.”
  4. “De AGE Bright Spot Fader, om pukkeltjes aan te pakken. Deze gel schakelt alleen de slechte bacteriën uit en houdt de goede in stand. ’s Morgens en ’s avonds aanbrengen op onzuiverheden.”
  5. “De Active Moist. Omdat Ashley een vrij hoge talgproductie heeft, adviseer ik deze lichtgewicht moisturizer, zonder uv-filter. Hier kan hij ’s ochtends een druppel van de Solar Defense Booster SPF50 doorheen mengen – verhouding ongeveer een op drie, of half om half op een zeer zonnige dag.”

Fotografie: Francisco Paramos

Face Mapping-huidanalyse
Ook toe aan een huid-routine die werkt voor jouw huid? Laat dan gratis in kaart brengen wat jouw gezicht nodig heeft. Via Dermalogica.nl/dealerlocator vind je een huidexpert bij jou in de buurt. Een behandeling boeken bij Zin by Guido in Amsterdam? Ga naar Zinbyguido.nl.

Volg je ons al op Instagram?

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 110

Deze keer: Oscar and the Wolf, Everybody's Talking About Jamie en Tim & Nicolaas

Neem een abonnement

Geef cadeau