Tinder houdt via de locatiebepaling van je telefoon in de gaten waar jij bent als gebruiker. Detecteert de app dat je in een land bent waar homoseksualiteit strafbaar is, dan kun je ervoor kiezen om tijdelijk niet vindbaar te zijn via Tinder.

Wees voorzichtig
In een melding binnen de app, via de functie ‘Traveler Alert’ schrijft Tinder: “We willen dat je plezier hebt, maar je veiligheid is onze belangrijkste prioriteit. Wees extra voorzichtig als je gekoppeld wordt en als je met mensen afspreekt die je niet kent.”

Daarnaast is het mogelijk om op Tinder je seksuele voorkeur en genderidentiteit tijdelijk te verbergen in landen waar homoseksualiteit veroordeeld wordt.

69 landen
In 69 landen zijn LHBTQ-relaties nog altijd strafbaar. In verschillende landen, waaronder Iran en Saoedi-Arabië, staat zelfs de doodstraf op homoseksuele handelingen.

Tinder heeft samengewerkt met de internationale organisatie International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association (ILGA) om de landen te identificeren waar je moet uitkijken met het gebruik van de dating-app.

Bron: Nu.nl