Winq ♥︎ Bobby's Gin

Ginperium: Everybody loves Bobby

Drie heerlijke cocktailrecepten

11 september 2019, Winq redactie, 2 minuten

Als je het gin-recept van je grootvader ontdekt en deze onder zijn naam op de markt brengt, kun je zomaar ineens over een ginperium heersen. Het overkwam Sebastiaan en David.

Het was de grootvader van Sebastiaan van Bokkel en David Blom die hen inspireerde om Bobby’s gin te maken. Hun opa migreerde in 1950 van Indonesië naar Nederland. Jacobus Alfons, Bob voor vrienden, lustte wel een glaasje jenever, maar personaliseerde die graag met Indonesische kruiden. Zonder dat hij het zelf doorhad, creëerde hij zo zijn eigen gin. De twee broers wendden zich tot distilleerderij Herman Jansen in jeneverstad Schiedam en brachten Bobby’s in 2012 op de markt. Gin in een bruine en jenever in een groene fles. De flessen hebben de karakteristieke kruikvorm en zijn verrijkt met een traditioneel Indonesisch Ikat-patroon.

Het is allemaal niet zonder succes gebleven. Bobby’s gin is nu in 42 verschillende landen te koop en Bobby’s werd in 2015 door experts in het NPO-programma Kassa als beste gin verkozen. En tijdens het Nederlandse Gin Festival van 2016 kozen de bezoekers Bobby’s ook uit als hún favo gin.

Met de zomer en het terrassenleven op de loer, delen Sebas en David met ons vast drie fijne cocktailrecepten, op basis van Bobby’s gin.

Bobby's & tonic
De klassieke gin & tonic met een unieke garnering, sinaasappel en kruidnagel. Kruidig en fris, met name lekker als aperitief. Vul een groot glas met ijsblokjes. Neem 50 ml Bobby’s Schiedam Dry Gin. Schenk hier de mooie en bittere Indian Tonic van Fever-Tree bij. Maak het af met een partje sinaasappel met daarin drie kruidnagels geperforeerd.

De Fizz
De Fizz is een frisse en romige drank, geschikt voor elke gelegenheid. Neem 50 ml Bobby’s Schiedam Dry Gin, doe het in een shaker samen met 25 ml vers citroensap, 15 ml suikerwater, ijs en een eiwit. Goed shaken en voorzichtig gieten in een longdrinkglas. Schenk hier de mooie en pittige Siciliaanse limonade van Fever-Tree bij. Zorg ervoor dat je het voorzichtig langs de rand van het glas giet, of via de steel van een staaflepel om ervoor te zorgen dat het schuim mooi en stevig blijft. Garneer met frisse munt.

Grandson
Een frisse kijk op een van de beste huwelijken in de wereld van drankjes. Een drankje voor echte mannen. Begin met een lowball of een ouderwets glas, gevuld met ijs. En neem om te beginnen 35 ml Bobby’s Schiedam Dry Gin. Voeg 35 ml Willem’s Wermoed toe. Werk deze karakteristieke cocktail af met twee scheutjes sinaasappelbitter. Roer zachtjes en garneer met een gedraaid strookje dungesneden sinaasappelschil.

Meer info: www.bobbysdrygin.com

Volg je ons al op Instagram?

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 118

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau