Model Rein Langeveld

“Aan het begin van mijn modellencarrière deed ik maar wat”

06 augustus 2019, Martijn Kamphorst, 4 minuten

Montblanc, met name bekend van hun elegante schrijfwaren, lanceerde onlangs een nieuw parfum: Explorer, een eerbetoon aan de avontuurlijke geest. Hagenees Rein Langeveld, avonturier in hart en nieren, is het gezicht van de campagne.

Zie je deze campagne als je big break?
“Nu je dit vraagt, spelen de zenuwen ineens weer enorm op. Ik heb eerder grote klussen gedaan – het hoogtepunt was denk ik toen mijn gezicht op een tram stond – maar deze campagne komt echt óveral te hangen. Van Madonna tot Obama, iedereen gaat deze beelden zien. En iedereen gaat denken: poeh, dat is een knappe gast.”

Waarom ben je gevraagd, denk je?
“Ik ben een geboren avonturier. Bijna twintig jaar terug ben ik spontaan in het modellenwerk gerold. Ik was zonder masterplan vertrokken naar Rio de Janeiro en besefte eenmaal daar dat ik helemaal niet genoeg geld had om rond te komen. Zo besloot ik mijn geluk te beproeven als model.”

Het heeft je geen windeieren gelegd, toch?
“Aan het begin van mijn carrière deed ik maar wat. Zodra producenten met elkaar begonnen te praten tijdens een shoot, werd ik zenuwachtig. Ze vinden het verschrikkelijk, mijn wallen zijn te groot, dacht ik dan. Uiteindelijk ben ik na een studie aan de Rietveld Academie achter de lens beland. Sinds een aantal jaar doe ik weer modellenwerk. Nu ervaar ik veel meer rust. Ik probeer me als een acteur in te leven in mijn rol. Een knappe vent die zwoel in de camera staart is misschien mooi, maar ook doodsaai. Je moet je als kijker kunnen verplaatsen in het model.”

“Om authenticiteit over te brengen, moet je een situatie niet simuleren, maar echt beleven. Dat heeft Montblanc goed begrepen”

Fotografeer je zelf nog veel?
“Zeker, en ik heb altijd gevonden dat ik een betere fotograaf ben dan Erwin Olaf en Anton Corbijn bij elkaar. Helaas is niemand het met me eens. En als ik naar mijn werk kijk, moet ik ook eerlijk zijn: die jongens kunnen zichzelf veel beter verkopen. Ik ben onwijs impulsief en vrij agressief. Ik vind vooral het proces van het fotograferen erg leuk.”

Hoe was deze klus voor je?
“Waanzinnig. Om authenticiteit over te brengen, moet je een situatie niet simuleren, maar echt beleven. Dat heeft Montblanc goed begrepen. We zijn met een hele crew afgereisd naar Zuid-Afrika, waar ik midden in de woestijn werd vastgelegd met een Aston Martin DB6. Het was een magische ervaring.”

Geen dromen meer over dus?
“Ik heb er nog drie: werken met een groot acteur – Sean Penn bijvoorbeeld – poseren als vrouw en gefotografeerd worden terwijl ik me staande probeer te houden op twee galopperende paarden. Zoals Jean-Claude Van Damme in die iconische video met die vrachtwagens.”

Montblanc Explorer heeft een topnoot van bergamot uit Italië, hartnoot van vetiver uit Haïti en een basisnoot van patchoeli uit Indonesië. Het flesje is voorzien van een fraai handgemaakt leren beschermhoesje. Naast de varianten van 50 en 100 milliliter is er ook een handzame versie van 30 milliliter voor reizigers.

Volg je ons al op Instagram?

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 114

Deze keer: 4 verschillende covers, met de winnaars van de Winq Diversity Awards

Neem een abonnement

Geef cadeau